Bölge Haber Girişi : 29 Temmuz 2010 11:51

Kadın girişimcilerden Öztürk'e ziyaret!..

Kadın girişimcilerden Öztürk'e ziyaret!..
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) bünyesinde oluşturulan Kadın Girişimciler Kurulu, Vali Sebahattin Öztürk'ü ziyaret ederek kurulun çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Erzurum Ajans-Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) bünyesinde oluşturulan Kadın Girişimciler Kurulu, Vali Sebahattin Öztürk’ü ziyaret ederek kurulun çalışmaları hakkında bilgi verdiler.
Vali Öztürk’ün makamında gerçekleşen ziyarete, ETSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Demet Erkmen, Başkan Yardımcısı Arzu Bayrak ile kurul üyeleri Canan Eğilmez, Sevgi Yılmaz ve Nurdan Ceyhan katıldı.
Ziyarette, kurulun Erzurum’un iş hayatında yer alan ve yer almak isteyen kadınların birlikte hareket etmesi ve karşılaşılan sorunların kurumsal çözümlere kavuşturulması adına ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik’in destekleriyle oluşturulduğunu ifade eden Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Demet Erkmen, cesaretlendirilmeleri ve motive edilmeleri halinde kadın girişimci sayısının daha da artacağına inandıklarını söyledi. Toplumsal anlamda kadın-erkek eşitliğini kabul etmediklerini, kadınların her zaman bir adım daha önde olması gerektiğini dile getiren Demet Erkmen, bu konuda yürütülen yasal çalışmaların da günlük hayatta uygulanabilir olmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Sebahattin Öztürk ise, kadınların her alanda olduğu gibi iş dünyasında da başarılı olduğunu belirterek, Erzurum’daki kadın girişimcilerin diğer bölgelere göre daha zor şartlarda mücadele verdiğini söyledi.
Bölgenin yıllar boyu süren dezavantajlı durumunun son dönemlerde sağlanan bir takım imtiyazlara rağmen giderilemediğini anlatan Vali Öztürk, bu durumun kadınlar için de aynı olduğunu kaydetti. Konuşmasında, “Kadınlara öyle imtiyazlar sağlanması lazım ki, gerçekte hak ettikleri konuma ulaşabilsinler” diyen Vali Öztürk, “Eşit haklara sahip olmak bile kadınların bu konuma ulaştırmaz. Gerçekten daima bir adım daha önde olmaları gerekir” dedi. Kadın girişimci denilince akla fabrika kuran ve büyük işler yapan iş kadınları gelmemesi gerektiğini, küçük bir mantıcı açan veya kendi çapında bir konfeksiyon atölyesi kuran kadınların da girişimci olduğunun altını çizen Vali Öztürk, Erzurum’da hazırlanan SODES Projelerinde (Sosyal Destek Projeleri) sivil toplum kuruluşlarına ait projelerin geçmesi için çaba gösterdiklerini bildirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.