Erzurum Haber Girişi : 15 Aralık 2010 14:07

Kadın konseyi destek turunda!..

Kadın konseyi destek turunda!..
Erzurum Kadın Konseyi üyeleri 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sürecinde hanımeli çadırı kurmak için destek turuna çıktı.

Erzurum Ajans-Erzurum Kadın Konseyi üyeleri 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sürecinde hanımeli çadırı kurmak için destek turuna çıktı. Valilik ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden kadın konseyi üyeleri Erzurum kültürünü tanıtmak için ilgililerden yer talebinde bulundular.

VALİ ÖZTÜRK DESTEK SÖZÜ VERDİ

Vali Sebahahtin Öztürk , 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları sürecinde yapılacak kültürel etkinlikere imkanları dahilinde destek olacaklarını belirterek, kadın konseyinin çalışmalarında da valilik olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını kaydetti.

Oyunlar sürecinde Erzurum kültürünün tanıtımın önemli bir görev olduğunu belirten Öztürk, “ Oyunlar döneminde kadın sinerjisi çook önemli. Kentin kültürel anlamda tanıtımı noktasında kent kültürünün sergilenmesi, turizm ve tanıtım açısından önemli olacaktır. Kadın konseyine çalışmalarında her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

KÜÇÜKLER YER SÖZÜ VERDİ

Büyükşehir belediye Başkanaı Ahmet Küçükler’de hanımeli sergisine yer bulma konusunda destek olacaklarını belirterek, “ Kadın konseyine Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Şehrin her alanda kolektif çalışma ruhuna ihtiyacı var kadın konseyi tüm kadın derneklerini bir araya getirerek, bunu başarmış, bizlerde yer konusunda destek vermek için girişimlerde bulunuyoruz. Etkinliğin yapılacağı yerin neresi olacağı önümüzde günlerde kesinleşecek” dedi.

Kadın Konseyi Başkanı Reyhan Dağyıkan’da çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, yer konusundaki girişimlerinin devam ettiğini ifade etti.

Kadın sinerjisinin önemine Dağyıkan, "Kentin kültürel vizyonunu tanıtmak adına çalışmalarımız devam ediyor. yer konusunda valilik ve büyükşehirden destek sözü aldık. Erzurum yemekleri, el sanatları ve hediyelik eşyaları gelen konuklara ikram edilecek. kültür turizmine katkı sağlanacak ” dedi.

Kadın Konseyi ve İl Genel Meclisi üyesi Merve Küçükali'de kadınlar arasında birliktelik sağlandığını belirterek, şehrin kalkınmasında koordineli çalışmanın önemine değindi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.