Bölge Haber Girişi : 25 Haziran 2010 00:03

Erzurum'da kentsel dönüşüm projeleri!..

Erzurum'da kentsel dönüşüm projeleri!..
Erzurum Büyükşehir Belediyesince eski mal meydanında başlatılan yıkımlar tüm hızıyla sürüyor.

Erzurum Ajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nce eski mal meydanında başlatılan yıkımlar tüm hızıyla sürüyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, eski mal meydanı bölgesindeki gecekondularda oturan vatandaşlarla uzun süren görüşmelerin ardından kamulaştırma konusunda uzlaşmaya varıldığını belirterek, vatandaşların kamulaştırma bedellerinin ödendiğini bildirdi. Küçükler, “Her ne koşulda olursa olsun, kentsel dönüşüm’ün aslında bir sosyal dönüşüm, projesi olduğunu çok iyi biliyoruz” dedi.
Başkan Küçükler, daha sonra şunları kaydetti; “Kentsel dönüşüm demek sadece sağlıksız konutları yıkıp yerine yeni apartmanlar yapmak değildir. Sosyal aktivite alanları oluşturmak ve kente yeni görüntü kazandırmak, bu projenin özünü oluşturmaktadır. Üstelik kentsel dönüşümle bu çerçevede gece kondu bölgelerinde, yeni sosyal konut alanları oluşturarak şehrimizin görüntüsünü değiştirmek istiyoruz, değiştireceğiz de. Bunu yapmak durumundayız.”
Kentsel dönüşüm çalışmalarına TOKİ ile birlikte Çat Yolu’ndan başladıklarını hatırlatan Başkan Küçükler, “Hasan-i Basri Mahallesi’nde bu yıl itibariyle 100 konutu tamamladık ve gece kondu sahiplerine vereceğiz” dedi.
Kentsel dönüşüm çalışmamızda tespit çalışmalarının sona ermesiyle birlikte mal meydanı semtinde 346 hak sahibiyle anlaşma sağlandığını hatırlatan Başkan Küçükler, “Hak sahiplerine paralarını tüm hızıyla ödüyoruz. Bir yandan da yıkmaya devam ediyoruz. Ayrıca şehrin dört bir yanındaki gecekonduları yıkarak, kentsel dönüşüm projesi kapsamında lüks binalar yapacağız. Kentsel dönüşüm çalışmalarımız son sürat devam ediyor.” diye konuştu.
Erzurum’da çarpık yapılaşma sorununun yoğun olduğunu vurgulayan Başkan Küçükler, aynı anda hem kaçak, hem de çarpık yapılaşmayla mücadele ettiklerini kaydetti. Amaçlarının uzun vadeli bir programla Erzurum’un tamamında kentsel dönüşüm uygulamalarını hayata geçirmek olduğuna vurgu yapan Küçükler, “Artık bu kentte bir karış plansız alan kalmayacak. Kentsel dönüşüm projemiz Erzurum’un vizyon projesi olacak” şeklinde konuştu.
Başkan Ahmet Küçükler, Erzurum’da yerleşim alanlarının modern hale dönüştürülmesinin de işte bu sürecin bir parçası olduğunu dile getirerek, “Artık bu kentte yanlış yerleşim alanlarını doğru yerleşim alanlarına çevirecek adımları atıyoruz. Halkımızın refahı ve rahatlığı açısından da bu adımları atmamız lazım. Erzurum’da bir karış plansız alan kalmamalı. 2011’e hazırlık sürecinde yerel yönetimler olarak bizlerde çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Özellikle de, 2011 Kış Oyunlarına hazırlık noktasında çalışmalara ağırlık vermek durumundayız” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.