Erzurum Haber Girişi : 15 Ekim 2019 16:15

Kadir kıymet bilene kurban olurum!

Kadir kıymet bilene kurban olurum!
Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün Aşkale-Erzurum yol güzergahında astığı tabela onu çok etkilemiş.
Erzurumajans-Vedat Refayeli-Eski bir gazeteci arkadaşımız Nihat Kılıçoğlu paylaşmış sosyal medyadan bu fotoğrafı. Altına da güzel bir yazı döşenmiş. 

Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün Aşkale-Erzurum yol güzergahında astığı tabela onu çok etkilemiş.

Etkileşmeden olsa gerek ben de o paylaşımını daha noktasına, virgülüne dokunmadan sizlerle paylaşmak istiyorum: Başka bir ilde kendi şehrimizin plakasını görmek nasıl da ferahlatırdı hasret yüklü yüreklerimizi... Hani dokunmak vardı ya; o teneke levhaya... Garip bir haz... Benim ilk gurbetim Erzincan idi. Sonra Ankara... Oturup yol kenarlarında gelip geçen arabaların plakalarında bir şehri yaşamak, özlemek, umut etmek... Ve Erzurum'a tez zamanda yetişmek... Yaklaştıkça ana-baba yurduna tabelaları gözlemek... Sağolsun Karayolları yüreğimizin sesine ortak olmuş... Aşkale-Erzurum yolunun 25'inci kilometresine tabela koymuş... Kurban olurum ben kadir kıymet bilene...


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • GURBETTEKİ DADAŞ 01 Ocak 1970 02:00

    21 de bizim 25 de ama dadaş toprağına 25 yakışır.

  • Feğo baba 01 Ocak 1970 02:00

    Çok şükürki 25 plakalı levha paşayurdu köyüne nasip oldu

  • DADAŞ 01 Ocak 1970 02:00

    21 yazısını gördükçe çıldırıyorum, her geçtiğimde küfrediyorum...

  • Bahadır Yıldırım 01 Ocak 1970 02:00

    Lütuf ettiler 81 vilayetin 80 il il merkezine girmezden önce kalan km kendi plaka numaraları ile gösteriliyor 25 km levha birkaç ay oldu konuldu yıllardır 21 km ile Erzurum'a giriyoruz ve o levha hala çiğdemli köyünün önünde durmakta yazık güzel memleketime.. yazıklar olsun memleketimi bu hale getirenlere..