Kale düştü!

 

İki kamera, bir mikrofon gördü mü hemen konuşuyordu.

 

Bağırıp çağırıp, tehdit ediyordu.

 

“…Yaptığınız usulsüzlüklerden dolayı bugün, yarın, öbür gün mutlaka yargılanacaksınız. Açıkça ifade ediyorum...”

 

“Suç işliyorlar…”

 

“Yargılanacaklar. Devletin bütün müfettişleri gelecek. Yaptığınız bütün işlemler hepsi teftiş olacak...”

 

“Didim didim olacak. Bilsinler ki, bedeli ve vebali büyük olacak…”

 

“Şirkete çökmüşler. Baba yönetim kurulu başkanı, oğlu başkan vekili, damadı denetimde. Burası aile şirketi değil, buranın yüzde 18’i devletin, devletin!”

 

“… Baktım ki bunlar yerinde durmuyorlar, milleti kandırmaya milleti dolandırmaya gayret ediyorlar…” 

 

Eksiği var, fazlası yok ona ait cümleler.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, savaş açmıştı Aşkale Çimento’ya!

 

2014 yılından bu yana başkan olmasına rağmen ‘devletin yüzde 18 hissesi’ olduğu yeni aklına gelmişti.

 

Aslında derdi başkaydı. Seçim yaklaşıyordu, borç gırtlağı aşmış, belediye kasası tamtakırdı.

 

Aşkale Çimento müthiş bir kaynak olurdu.

 

Daha önce de ‘Mehmet Sekmen bu sözünde çok haklı’ diye yazmıştım, 9 sene sonra aklına devletin hisseleri gelmişti. Son 6 aydır çapsız bir lobiyle holdingin yönetimini istiyordu.

 

Stratejik hamleler yapmadı değil! Örneğin; Ticaret ve Sanayi Odası’nı uhdesine aldı.

 

Bakın Başkan Saim Özakalın bu süreçte ‘gık’ diyemedi adeta Sekmen’in gölgesi oldu.

 

Belediyeye iş yapan müteahhitleri iki arada bir derede bıraktı.

 

Hükümet komiserleri bile bu hamlelere dayanamadı, hasta oldu raporlar aldı!

 

Ama artık kimsenin stres yapmasına, sidik yarıştırmasına gerek kalmadı.

 

800 küsur ortaklı şirket bugün (7 Ekim) genel kurul yaptı.

 

Zarar ettiği, yolsuzluk yapıldığı, içinin boşaltıldığı söylenen ama buna rağmen Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşundan biri olan Aşkale Çimento’da ortakların iradesi sandığa yansıdı.

 

Sonuç:

 

Mehmet Sekmen: 29.000 – Aşkale Çimento: 65.000.

 

Yani son kale de düştü.

 

İktidarın gücünün zerre miskal kendisinde olmadığını düşündüğüm Mehmet Sekmen kaybetti.

 

Yoksa kaybeder miydi?

 

En başında uyardım; bağırıp çağırmayla, tehditle, iki kamera bir mikrofonla olmaz bu işler.

 

Devlet tehdit etmez, gereğini yapar. Aşkale Çimento, hak hukuk mu yedi, endişelenmeyin, devlet yüzde 18’ini emin olun Mehmet Sekmen’den daha çok düşünür.

 

Çünkü Mehmet Sekmen, bugün var yarın yoktur lakin devlet ebed müddettir.

 

Hadi bir kaç soru sorayım. 

 

Devleti, tüyü bitmemiş yetimin hakkını bu kadar düşünüyorsunuz ya,

 

Büyükşehrin borcunu...

 

Sayıştay raporlarını... 

 

İşe gitmeyip, bankamatik memuru olan onlarca personeli... 

 

Usulsüz atamaları... 

 

Şehrin arazilerinin 'borca mahsuben' işadamlarına verilmesini ve daha fazlasını niye sorgulamıyorsunuz?

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Hasan bey 09 Ekim 2023 17:19

    Belediyedeki Kariyer çalışanlaeını asgari ücrete talim ettiren Türkiyenin en ucuz personel çalıştıran belediyesi haline getiren sekmen başkan Tuncelideki kominist başkanı örnek alsın. Araplara 1.000.000 tosun aldırıp hayvancılığı geliştirecekti ama kala kala elinde ancak kurban bayramlarında çalışan hayvan pazarı kaldı. belediyenin borcu çok diyorlar ama şeflerin, müdürlerin daire başkanı ve genel sekreterlerin altlarında makam araçları fırıl fırıl çalışıyor. hafta sonları özel kalemleri şöförlerine sürekli mesai yazılıyor ama çöpte park bahçede fen işlerinde çalışanların mesaileri yazılmıyor. peki bu kimin umurunda sendika nerede? Mahkeme kararı ile sendikadan atılan kişi sendikaya koydurduğu adamı ile sendikacılık oynuyor. bu mu belediyecilik bu mu sendikacılık yani memleketin çivisi çıkmış...

  • T. Dadan 08 Ekim 2023 17:34

    Lütfi ağabeye helal olsun kaptırmadı Aşkale çimento yüzünden. Ver denince bırakmadı inşallah darısı başkalarına nasip olur ver deyince dönüm dönüm toprak verenler bakıp örnek alır. İşte bu kutsal vatana böyleleri lazımdır can verilir toprak verilmez. Malına uzananları mahrum bırakanlar lazımdır. Aşkale geçilmedi destan yazdı lütfi bey. Ama asıl savaş şimdi başlıyor Lütfi bey fazla olan maaşları düzeltirsen tüm Erzurum yanında olur. Haksız hukuksuz iş yaparsan karşında oluruz ama.

  • Ferit Ata 08 Ekim 2023 12:26

    Kuran kursu öğretmeni dolmuş belediye. Bari bi kurs açılsında mesleklerini yapsın hoca hanımlar ve hoca beyler.

  • Halis demir 08 Ekim 2023 07:18

    devleti arkasına alıp iş bitirenleri en son Susurluk?ta gördük biz mafya benzeri organize işler istemiyoruz. Yeşilde sonunda bela oldu devletin başına. Şimdi de Aşkale çimentoya çökmede devletin adını işe katmayın. Hak ve hukuğa sadık olarak iş yapın. Sekmen haklı iken haksız duruma düşmüştür. Böyle iş çevrilmez, tas İstanbul?larda kimlerle görüşüldü halbuki belediye başkanının tüm mesaisi Erzurum olmalıydı ama Erzurum kimin umrunda. Yalnız Aşkale çimentoda kendisine bir çeki düzen verdin astronomi maaşlarla yücelik a. Ş olmasın. Bağımsız denetlensin herkes hak ve hukuğa saygılı olsun. Bu şehir herkesten büyüktür. Süresi biten ceketini alır gider. Ama yaptığı yanına kar kalmaz ahiret de de bu dünyada da yaptığı yanına kalmaz. Üniversitenin arazilerinden yol geçirmek arsaları istimlak etmek bir cinayettir devlete vurulan bir bıçaktır üniversiteye ihanettir. Tğyü bitmemiş yetim Aşkale çimentoda mı aklınıza geldi. İşimize nasıl geliyorsa öyle değil işte. İnşallah seçimdedir sayım cumhurbaşkanımız emaneti liyakatli birisine verecek Erzurum?u kurtaracaktır.

  • Allahın adaletinin tecellisini bekleyen gariban. 08 Ekim 2023 01:53

    Kendi adamlarının Hepsine' Daire başkanı ve müdürlerinin çanağını yalayanlara memur sözleşmesi verdi.10 yıldır belediyede çalışan kariyer personelini asgari ücrete mahkum edip, iştiraki şirketlerden 5 aylık çalışan kendi adamlarını memur yaptı. Belediyede yıllardır çalışan teknik personeli kpss sınavı ile memur kadrosu verecem diye defalarca söz verdi. 90, 85, 80,75,puan alanlar kadro alamazken hiç kpss sınavına girmeyenlere, ilk defa işe girenlere, yüksek torpillilere kadro verdi. Bunun neresinde adalet var. Müslümanlıkta bunun yeri varmı. Chp belediyeleri pkk lıları ve lgbt lileri vatan hainlerini belediyelere kadrolu memur olarak doldurdu. Gaziantep'Kocaeli,trabzon ve bir sürü ilçe belediyesi aynı anda 1500 kişiye sözleşme verip belediyenin yükünü azalttı. Ak partinin kalesi 23 yıldır bu partiyi başında taşıyan erzurumluya bizim belediye başkanımız 300 tane sınava girip yüksek puan alan personelinin hakkını vermedi. Bir tarafta torpilileri 2 daire 2 araba sahibi yaparken diğer tarafta çalışanıda çoçuğuna ayakkabı alamadımı, insanlar ellerini semaya açıp allahım çoluk çocuğumun hakkını yiyenlerin yanına bırakma diye beddua ediyor. ve Allah'a havale ediyor. Böyle giderse başkan Sekmen seçimde yaklaşık 4000 personelininin oyunu alamayacak. Aile oylarıyla beraber 20000 oy eder.

  • Murat KABAY 07 Ekim 2023 23:20

    Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak olunca sayın Başkan etrafından dolanır. Sevmez öyle işleri. Bankamatik memuru olmayı herkese bahşetmez çıkarı yoksa. Atamaları usulsüz değildir direkt adrese teslim yapar. Şehremini olarak kime nereyi vereceği sadece kendi tekelindedir. Kimin haddine sorgulamak.