Bölge Haber Girişi : 22 Aralık 2009 01:10

Kamu kurumlarının Konaklı sevdası!..

Kamu kurumlarının Konaklı sevdası!..
Palandöken'in alternatifi olacak olan Konaklı'ya kamu kuruluşları 'sosyal tesis' yapmak için sıraya girdi. Kamunun göz koyduğu arsalar yüzünden, marka otellere yer bulunamıyor.

Erzurum Ajans-Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları kapsamında Palandöken’e alternatif olarak inşa edilen Konaklı’ya özel sektör kadar kamunun da yoğun ilgisi dikkat çekiyor. Dünyanın en tanınmış otellerinin yer almak istediği Konaklı bölgesinde, ‘sosyal tesis’ kurmayı planlayan çok sayıda kamu kuruluşu da şimdiden çalışmalara başladı. Kamunun yoğun ilgi ve baskısı yüzünden, dev turizmcilere arsa bulunmakta güçlük çekiliyor.

 

Saltanat meraklısı kamu yöneticilerinin göz koyduğu Konaklı, sosyal tesis engeli yüzünden bir türlü tam olarak şekillendirilmiyor. İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, “Kamunun ‘sosyal tesis’ yapmak için Konaklı’da arsa peşine düşmesi işimizi oldukça zorlaştırıyor. Oysa, kamu yerine, dünyada markalaşmış, pazar sorunu olmayan otellere arsa verilmesi halinde, olimpiyat yolunda da ciddi bir adım atılmış olur” dedi.(Palandöken)

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.