Erzurum Haber Girişi : 16 Nisan 2013 16:16

Kamu-Sen'den Emekli maaşı tepkisi

Kamu-Sen'den Emekli maaşı tepkisi
Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilciliği'nce devlet memurlarının çalışırken aldığı maaşlarla emekli olduktan sonra aldığı maaş arasında büyük farklılık olduğunu belirterek, emekli maaşlarının düzeltilmesini istedi.
Erzurumajans-Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilciliği'nce devlet memurlarının çalışırken aldığı maaşlarla emekli olduktan sonra aldığı maaş arasında büyük farklılık olduğunu belirterek, emekli maaşlarının düzeltilmesini istedi.

Erzurum Merkez PTT önünde sendika üyeleri ile birlikte basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, "Devlet memurlarının çalışırken aldıkları maaş ile emeklilik maaşları arasında çok büyük farklılıklar vardır. Memurlara çalışırken döner sermaye, ek ödeme, ek ders, fazla çalışma ücreti gibi ödemeler yapılırken, bu tür ödemeler pirime esas kazançtan sayılmamakta ve emekliliklerinde de bu ödemeler emekli maaşlarına dahil edilmemektedir. Türkiye Kamu-Sen olarak yıllardır memurlarımızın ve memur emeklilerinin kanayan bu yarasına parmak basıyor ve iktidardan adalet istiyoruz. Bugün Türkiye'nin dört bir yanından memurlarımız feryatlarını kağıda döktüler ve Başbakan'a gönderiyorlar. Sorunlara kulaklarını tıkayanlara, 600 bin dilekçe ile sesimizi duyuracak, adalet isteğimizi ileteceğiz." şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından memurlar hazırladıkları dilekçeleri Başbakanlığa gönderdiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.