Ekonomi Haber Girişi : 13 Mayıs 2016 15:34

Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği Erzurum'da masaya yatırıldı

Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği Erzurum'da masaya yatırıldı
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ve Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Çalışma Grubu (KÜSİ) 6'ıncı Koordinasyon Toplantısı, Palandöken Kayak Merkezi'nde yapıldı.
Erzurumajans-Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ve Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Çalışma Grubu (KÜSİ) 6'ıncı Koordinasyon Toplantısı, Palandöken Kayak Merkezi'nde yapıldı. 

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nın da (ETSO) destek verdiği toplantıya, Vali Yardımcısı Fatih Gül, Atatürk Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. Murat Ar, Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde görevli KÜSİ Çalışma Grubu üyesi öğretim elemanları ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Toplantının açış konuşmasını, ETÜ Rektör Yardımcısı ve KÜSİ Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bayram Şahin yaptı. Konuşmasında Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğinin önemine değinen Prof. Dr. Şahin, Ar-Ge ve yenilikçilik kapasitesini artırarak ülke ekonomisinin gelişmesine katkı sağlamayı amaçlayan ve KÜSİ Çalışma Grubu'nun 6. Koordinasyon Toplantısı'nın verimli geçmesi temennisinde bulundu.

ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın da yaptığı konuşmasında, teknolojinin, insanlığın refahını geliştirmedeki öneminin tartışmasız kabul gördüğünü ifade etti. Özakalın, ülkeler arasındaki gelişmişlik farkını belirleyen en önemli faktörün teknoloji üretim ve kullanmadaki başarı seviyesi olduğunu vurguladı. Teknoloji üretim yeri olan üniversitelerden, sanayiye indirilemeyen araştırmaların hükmünün ne kadar olacağının tartışılacağını kaydeden ETSO Meclis Başkanı Özakalın şunları söyledi:

"Aksi durumu telaffuz edecek olursak sanayicimiz yaşadığı problemleri üniversiteye taşıyamaz ve kendi içerisinde çözmeye çalışırsa problem çözme noktasında uzun zaman harcayabilir. Ülkemizde, uzun yıllardan beri teknoloji transferi ile sanayide faaliyetlerin sürdürülmesi, sanayinin teknolojik araştırmalardan uzak kalması, buna yatırım yapmaması ve üniversitelerin bu konuda gerekli açılımları yapamaması nedeniyle üniversite-sanayi işbirliği istenilen seviyede değildir. Sanayicilerimizin üniversite ile yapacağı işbirliği ile hem kısa zamanda problemine çözüm bulacak hem verimli çalışmaya başlayacaktır. Bu amaç doğrultusunda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan ve hayata geçirilen Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği büyük önem taşımaktadır."

'Üniversite-Sanayi Oturumu'yla devam eden toplantının öğleden sonraki bölümünde ise; 'ARGE-Yenilik ve Teknoloji Kavramsal Çerçeve', 'Avrupa İşletmeler Ağı Yapısı ve İşleyişi' , 'KÜSİ Çalışmaları ve İyi Uygulama Örnekleri' ve 'KÜSİ Çalışma Grubu Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi' başlıkları altında oturumlar düzenlendi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.