Spor Haber Girişi : 01 Şubat 2014 10:27

Kar üzerinde tekerlekli adrenalin keyfi

Kar üzerinde tekerlekli adrenalin keyfi
Kış turizminde son yıllarda yıldızı iyice parlayan Erzurum Palandöken'de kayak, kızak, snowboard ve kar raftinginin ardından otomobilin arkasına bağlanan tekerlekle kaymak ilgi odağı oldu.
Erzurumajans-Kış turizminde son yıllarda yıldızı iyice parlayan Erzurum Palandöken'de kayak, kızak, snowboard ve kar raftinginin ardından otomobilin arkasına bağlanan tekerlekle kaymak ilgi odağı oldu. 80 kilometre hızla giden Off-Road Kulübüne ait 4x4 aracın arkasına bağlanan tekerleğe oturarak adeta ralli yapan gençler, nefes kesti.

Erzurum'da 2014 şubat ayı içerisinde kurulan Off-Road Kulübü, Palandöken'de yeni bir etkinliğe imza attı. Adını 'Lastik raftingi" koydukları etkinlikte 4x4 araçların arkasına yaklaşık 5 metre uzunluğundaki halatla bağlanan tekerlekle kar üzerinde kaymanın keyfi yaşandı.

Adrenalin doruğa çıktığı tekerlekli kayma keyfinde zaman zaman da bazı gençler dengeyi kaybederek 80 km hızla giden aracın arkasına bağlı oturdukları tekerlekten savruldu.
Erzurum Off-Road kurucusu Lokman Toptaş, "İlimizde farklı bir etkinliği ilk olarak başlattık. Lastik raftingi. Kar üzerinde tekerlekle kaymanın tadı apayrı. Çok ta ilgi görmeye başladı. Gerekli güvenlik tedbirleri alınıyor" dedi.

Toptaş, Erzurum başta olmak üzere yurt içinden ve yurt dışından gelecek yerli ve yabancı turistler için Off-Road etkinliği kapsamında 'Kar Safarisi' lastik raftingi düzenlemeyi planladıklarını belirtti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.