Erzurum Haber Girişi : 12 Mart 2012 16:17

Kar ve tipi şehirlerarası yolları ulaşıma kapadı

Kar ve tipi şehirlerarası yolları ulaşıma kapadı
Erzurum'da bugün yeniden etkisi artıran kar ve tipi nedeniyle köy yollarının yanı sıra şehirlerarası yollar da ulaşıma kapandı.
Erzurum Ajans-Erzurum'da bugün yeniden etkisi artıran kar ve tipi nedeniyle köy yollarının yanı sıra şehirlerarası yollar da ulaşıma kapandı.
Kar ve tipi nedeniyle Erzurum'da hayat olumsuz yönde etkileniyor. Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı ve tipi etkili oluyor.
Gece en düşük hava sıcaklıkları Ağrı'da eksi 23, Erzurum'da eksi 20, Ardahan'da eksi 19, Kars'ta eksi 14, Bayburt'ta eksi 13, Iğdır'da eksi 7 ve Erzincan'da eksi 4 derece olarak ölçüldü.
Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ağrı'da eksi 4, Erzurum'da eksi 3, Kars'ta eksi 2, Ardahan'da eksi 1, Bayburt'ta 1, Erzincan'da 3 ve Iğdır'da 8 derece olacağı tahmin ediliyor.
Kar ve tipi nedeniyle Erzurum'da 104, Ağrı'da 76, Iğdır'da 26, Ardahan'da 25 ve Kars'ta 1 olmak üzere toplam 232 köy yolu ulaşıma kapandı.
Yolu ulaşıma kapalı olan köylerde hasta nakillerinde de zaman zaman sıkıntılı anlar yaşanıyor. Erzurum'da son iki gün içerisinde yolu ulaşıma kapalı olan köylerden 20 hasta, karla mücadele ve sağlık ekiplerince, ambulans ve kar üstü araçlarla hastaneye ulaştırıldı.
Kent merkezlerinde kar kalınlıkları Ağrı'da 70, Erzurum'da 28, Kars'ta 20, Ardahan'da 18, Bayburt'ta 16, Palandöken Kayak Merkezi'nde ise 157 santimetre olarak ölçüldü.
Kar ve tipi nedeniyle Erzurum - Bingöl karayolu ulaşıma kapanırken trafik ekipleri uyarıcı levha koyarak bu güzergaha araç bırakmıyorlar.
Öte yandan, soğuk havanın da etkili olduğu kentte semt pazarında meyve sebze satışı yapan bazı vatandaşlar giyindikleri 11 kat elbiseyi kameralar önünde saydı. Soğuktan korunmak için 11 kat kıyafet giyen vatandaş, "Erzurum'da hava çok soğuk. Üşümemek için gördüğünüz gibi 11 kat elbise giymek zorunda kalıyoruz" dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.