Bölge Haber Girişi : 28 Mart 2011 15:45

Karabük'te Erzurum coşkusu!..

Karabük'te Erzurum coşkusu!..
Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü dolayısıyla Karabük Erzurumlular Derneği gece düzenledi.

Erzurum Ajans-Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü dolayısıyla Karabük Erzurumlular Derneği gece düzenledi.

Karabük Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KARERDER), Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü dolayısıyla Yenişehir Kültür Merkezi'nde bir gece düzenledi.

İlginin yoğun olduğu geceye Vali İzzettin Küçük başta olmak üzere Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan, Kocaeli Erzurumlular Federasyonu Başkan ve üyeleri, Karabük Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan ve üyeleri, siyaset, iş dünyası ve bürokrasinin önemli isimleri ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Gecenin açılışında bir konuşma yapan Karabük Erzurumlular Derneği Onursal Başkanı Ziya Büyükbektaş, "1937 yılında Karabük Demir Çelik Fabrikalarının kurulması ile şehrimize gelen Erzurumlu hemşehrilerimiz burayı kendilerine yurt edinmişlerdir. Burada üçüncü kuşak olan bizler Karabük'lüyüz. Ama, ata diyarımız olan Erzurum'u da unutmadık. Bugün düzenlemiş olduğumuz bu gecede sizlerle Erzurum'un örf ve adetlerini paylaşacağız. Ben gecenin düzenlenmesinde emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Gecede bir konuşma yapan Vali İzzettin Küçük ise, Karabük'ün diğer ilere göre genç bir şehir olduğunu ifade ederek, "Karabük 1937'li yıllarda köy denilebilecek bir yerken, Karabük Demir Çelik Fabrikalarının kurulmasıyla hızla büyümüş, 1995 yılında il olmuş ve bugün 108 Bin nüfuslu büyük bir vilayet konumuna gelmiştir. Demir Çelik Fabrikalarının kurulmasıyla Karabük'e pek çok şehirden vatandaşlarımız göç etmiştir. Memleketlerinden ayrılarak çalışmak üzere Karabük'e gelen bu insanlar burayı kendilerine yurt edindiler, burayı kendi memleketleri bildiler. Erzurum Türk tarihinde çok önemli bir yere sahiptir. Tarihimizin kırılma fayları dediğimiz dönemlerinde Erzurum her zaman önemli bir yer almıştır. Kurutuluş Savaşı mücadelesinde yine Erzurum'un önemli bir yeri vardır. İnsanlar doğup büyüdükleri yerleri özlerler. Bugün bu özlememi gidereceğiz. Erzurum'umuzun güzelliklerini Karabük'lülerle paylaşacağız. Ben bu geceyi tertipleyen başta Ziya Büyükbektaş beyefendi olmak üzere Dernek Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyelerine, tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından gecede Karabük Üniversitesi Erzurum Bar Ekibi davul zurna eşliğinde gösteri yaptı. Sakarya şiirini okuyan küçük Elif Sude Arslan ise salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı. Gecede ayrıca, Akçaabat yöresi halkoyunları ekibi gösterisi, şair-ozan Selahattin Kazanoğlu ve Baki Çetin'in Aşıklar Atışması ile Ali Yıldız'ın tulum dinletisi yer aldı.

Vali İzzettin Küçük'e, Kocaeli Erzurumlular Derneği tarafından bir plaket takdim edildiği gece, Türk Halk Müziği Konseri ile sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.