İlçeler Haber Girişi : 13 Mayıs 2013 20:34

Karaçoban'a yeni camii

Karaçoban'a yeni camii
Erzurum'un Karaçoban İlçesi'ne bağlı Duman Köyü Muhtarı Metin Tiryaki, 1971 tarihinde ibadete açılan camii'nin kullanılamaz durumda olduğu için yıkılıp yerine yeni camii'nin yapılacağını söyledi.
Erzurumajans-Erzurum'un Karaçoban İlçesi'ne bağlı Duman Köyü Muhtarı Metin Tiryaki, 1971 tarihinde ibadete açılan camii'nin kullanılamaz durumda olduğu için yıkılıp yerine yeni camii'nin yapılacağını söyledi.

Köy Muhtarı Metin Tiryaki, köy camisinin 1971 yılında yapılmış olup 70 kişilik kapasitede olduğunu ve Köyümüzün nüfusunun ise binyüz kişinin olduğunu, çoğu zanmanlarda da vatandaşlarımız namazlarını dışarıya sergi sererek namazlarını kıldığını söyledi.

Tiryaki, yeni camii'nin yapılması için projelerinin hazır olduğunu ve bu projeye göre yapılacak Camii'nin iki kattan oluştuğunu , alt katın taziye evi ve üst katın ise kutbeli şekilde bir camii'nin yapılacağını ve maliyetini ise beşyüz milyonu aşacağını belirtti.
Duman Köyü Muhtarı Metin Tiryaki, " Duman Köyü'nün yeni bir camii'ye kavuşa bilmesi için maddi desteğe ihtiyaç olduğunu ve hayır sever vatandaşlarımızdan yardım beklemekteyiz." dedi.

Tiryaki, maddi destek ve bağışta bulunmak isyen hayır severlerin Erzurum Karaçoban TC Ziraat Bankası (640 325 345 5001 ) nolu hesaba yardım ve bağışta bulunabileceklerini belirtti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.