Bölge Haber Girişi : 25 Haziran 2011 11:44

Karayazı'da sünnet şöleni!..

Karayazı'da sünnet şöleni!..
Kısa adı AKDOĞU olan Aktif Doğu Anadolu Sanayici Ve İş Adamları Derneği, ilkini Çat'a gerçekleştirerek 700 çocuğu sünnet ettirdikten sonra, programı gereği Karayazı ilçesi'nde de 500 çocuk sünnet ettirerek, vefa borcunu ödemeye çalışıyor.

Erzurum Ajans-Kısa adı AKDOĞU olan Aktif Doğu Anadolu Sanayici Ve İş Adamları Derneği, ilkini Çat’a gerçekleştirerek 700 çocuğu sünnet ettirdikten sonra, programı gereği Karayazı ilçesi’nde de 500 çocuk sünnet ettirerek, vefa borcunu ödemeye çalışıyor.

AKDOĞU Başkanı Erzurumlu iş adamı Mehmet Işık sünnet şöleninde yaptığı açıklamada, en iyi hizmetin insanın öncelikli olarak doğduğu memleketine yapmasının olduğunu ifade ederek, kendilerinin doydukları yerden doğdukları yere mümkün mertebe hizmet yaparak vefa borcunu ödemekle birlikte başka Erzurumlu iş adamlarına da örnek olmaya çalıştıklarını söyledi.

AKDOĞU’nun sünnet ile ilgili ikinci ayağı Karayazı ilçesi oldu.

Karayazı Yatılı Bölge Okulunda düzenlenen törene İlçe kaymakamı Ahmet Gencer, Belediye Başkanı Seyfettin Kırık, (AKDOĞU) Aktif Doğu Anadolu sanayici ve iş adamları derneği başkanı İş adamı Mehmet Işık, Genel Sekreter Av. Selami Kurt, Yağan Belediye Başkanı Ezalettin Karaduman, Tekman Belediye Başkanı Yakup Doğan, Hınıs Belediye başkanı Enver Taçyıldız, dernek yönetim kurulu üyeleri ve iş adamları A.Gafur Erkaymaz, Selami Koca, Emin Atmaca (Alibeyköyspor eski başkanı), Savcı Kaya, Dr. Harun Kaya, Hasan Kızılkaya, Hadi ışık, Haki Baran, Aydın Razi, Nuri Kırık ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği Doğu Anadolu Bölge başkanı Latif Maskan ve Karayazi protokolu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yatılı Bölge okulunda yaklaşık bin kişiye verilen yemeğin ardından konuşmalardan sonra Erzurumlu sanatçılar Amir Yıldırım ve Murat Yıldızın yanısıra, Aydın Aydın söylediği Türkçe ve Kürtçe türkü ve şarkılarla halk adeta coştu.

Törende bir konuşma yapan Karayazı Belediye Başkanı Seyfettin Kırık, bu güzel sünnet şöleninde emeği geçen herkese teşekkür etti. AKDOĞU Başkanı Mehmet Işık da bu tür hizmetlerin kesilmeden devamından yana olduklarını belirterek, kendilerinin ekmeklerini İstanbul gibi yerlerde kazandıklarını ancak, memleketlerini unutmayacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından sanatçılar tarafından sunulan birbirinden güzel Türkçe ve Kürtçe şarkılarla katılımcılar doyasıya eğlendi.

Saatlerce süren eğlence programının ardından başta protokol ve işadamları Belediyeye geçerek, Karayazı Belediye Başkanı Seyfettin Kırık’ın makamında ilçenin daha iyi kalkınabilmesi için ‘beyin fırtınası’ oluşturdu.

Karayazı İlçe kaykamaı Ahmat Gencer karayazıda böyle bir boşluğu dolduran ve bu törene katılan başta iş adamları ile çevre ilçelerden gelen belediye başkanlarına teşekkür ederek, burada çocukların bile canlı olarak ilk defa palyaço görmelerinin manidar olduğunu söyledi.

Ziyaret esnasında Karayazı belediye başkanı Seyfettin Kırık, 1400 kilometre yol katederek Karayazı’ya sünnet şöleni için gelen iş adamlarına müteşekkir olduklarını belirtti. Seyfettin Kırık, bu tür aktivitelerin sürekli ve 6-7 ayda bir yapılmasının sayısız faydaları olacağını ifade etti ve eskiden Erzurum bölgesinde çok geniş kapsamlı olarak sadece Karayazı’da belli aralıklarla düzenlenen at yarışlarının hala daha unutulmadığını ve Karayazı’nın atletizmde Türkiye ikinciliğinin de bulunduğunu söyledi.

Muşlu İş adamı Dr. Harun Kaya ise hizmeti her tarafa götürmeyi hedeflediklerini ifade ederk, bundan mutluluk duyduklarını belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti ve son günlerde gündemde olan ve Dünyada Karayazı’da yetişen ters lalenin daha da geliştirilmesi için elden gelenin yapılması ve bu konuda ileriye dönük bir festivalin düzenlenmesinin de isabetli olacağını söyledi.

Ayrıca AKDOĞU genel sekretrei Av. Selami Kurt ise Karayazı’da bukunan Çakmak Dağı’nın çok kaliteli bir kara sahip olduğunu hatırlatarak, buranın kış turizmi için de değerlendirilebileceği gibi yazında yayla turizmi için bir şeylerin yapılmasının imkan dahilinde olduğunu ifade etti.

Öte yandan Karayazı’ nın Erzurumun en geniş arazisine sahip ilçesi olduğu belirtilerek, bitki florası bakımından çok zengin olan ilçenin arıcılık konusunda da geliştirilmesinin gerektiği dile getirildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.