Bölge Haber Girişi : 01 Nisan 2011 11:57

Karayazı'da tabelalar çok dilli oldu!..

Karayazı'da tabelalar çok dilli oldu!..
Erzurum'un Karayazı ilçesinde bazı esnaflar, işyerlerinin tabelalarını Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) çok dilli yaşam projesi kapsamında, Kürtçe ve Türkçe olarak değiştirdi.

Erzurum Ajans-Erzurum'un Karayazı ilçesinde bazı esnaflar, işyerlerinin tabelalarını Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) çok dilli yaşam projesi kapsamında, Kürtçe ve Türkçe olarak değiştirdi.

Erzurum'a 140 kilometre uzaklıktaki yaklaşık 5 bin nüfuslu Karayazı'da bazı esnaflar, DTK'nın 'çok dilli yaşam' projesi kapsamında tabelalarını iki dilli olarak değiştirdi. Yaklaşık 15 gün önce Yunus Kamış 'Değişim kuaför' olan işyeri tabelasını 'Heval Porbir' olarak değiştirirken, bunu ilçedeki diğer değişiklikler takip etti. İlçede giyim üzerine satış yapan Kazım Ak, 'Ak Giyim' olan iş tabelasını 'Ezdinşer Giyim', Şerif Ateş, 'Manav' olan tabelasını 'Zebze froş', Fahri Çelik, 'Çelik Gıda' olan tabelasını 'Berfin Gıda', Saim Genç, 'Aydın oto ve halı yıkama' olan iş yeri tabelasını 'Ronahi oto ve halı yıkama' olarak değiştirdi.

Esnafların işyerlerinin ismini bir süre önce Kürtçe olarak yazdığını belirten İl Genel Meclisi'nin BDP'li üyesi Yaşar Nuri Kanat, hükümetin yürüttüğü 'demokratik açılım' çalışmasının yarım kaldığını, devam etmesi halinde insanların kendilerini daha rahat ifade edebilecekleri bir ortamın oluşacağını söyledi.

İlçede işyerinin tabelasını değiştirenlerden Yunus Kamış, işyerine Türkçe ve Kürtçe tabela asarak bu konudaki taleplerini ortaya koymak istediklerini kaydetti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.