Bölge Haber Girişi : 14 Mayıs 2010 00:01

Karayazı'da yüksek gerilim: 2 yaralı!..

Karayazı'da yüksek gerilim: 2 yaralı!..
Heyelanlı bölgede yan yatan yüksek gerilim hatlarının tellerine dokunan iki çocuk ağır yaralandı. Yaralılar kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı.

Erzurum Ajans-Karayazı ilçesine bağlı Elmalıdere köyü kırsalında hayvan otlatan iki çocuk, heyelanlı bölgedeki yüksek gerilim direklerinin yan yatması sonucu, kazara tellere dokundu. Elektrik akımına kapılan Oktay Yıldırım(12) ile Adem Demir(9) yaralandı. Yaralı çocuklar yakınları tarafından Karayazı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunan Demir, Karayazı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, Yıldırım da ambulansla Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Köy Muhtarı İsmet Yıldırım, son iki yıldan bu yana TEDAŞ'a yüksek gerilim hatlarının yenilenmesi için sözlü ve yazılı şikayette bulunduğunu söyledi. Yıldırım son olarak 6 Mayıs günü Erzurum'daki TEDAŞ Müdürlüğü'ne yazılı şikayet dilekçesi verdiğini iddia ederek, "Bu kaza geliyorum diyordu ve geldi. İki çocuğumuz ağır yaralandı. Bunun vebalini kim nasıl verecek?" diye konuştu.

Erzurum İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şubesi Müdüresi Dr. Demet Acar, Karayazı'daki elektrik çarpması sonucu yaralanan şahıslardan Demir'in hayati tehlikesinin bulunduğunu, Yıldırım'ın ise biraz daha hafif yarayla kazayı atlattığını anlattı. Helikopter ambulansın Ağrı'daki bir hastanın Diyarbakır'a sevki için Erzurum'dan ayrılması nedeniyle Karayazı'daki yaralının mecburen kara ambulansla Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne nakledildiğine vurgu yapan Acar, "Hava ambulans Diyarbakır'a hasta götürdüğü için elektrik çarpması sonucu yaralanan Oktay Yıldırım'ı Erzurum'a ambulansla sevk ettik. Diğer yaralı Demir'in sağlık durumu daha ağır olduğu için mecburen Karayazı'da tedavisine başlandı." diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.