Eğitim Haber Girişi : 22 Aralık 2011 11:47

Kardelen Zeliha sonunda okullu oldu

Kardelen Zeliha sonunda okullu oldu
Erzurum`daki Şehitler Mahallesi`nde babasıyla birlikte yaşayan ve boşandıkları için velayeti annesinde olan 7 yaşındaki Zeliha Derya Çelebi, okulların açılmasından 3 ay sonra ilk derse girebildi.
Erzurum Ajans-Erzurum`daki Şehitler Mahallesi`nde babasıyla birlikte yaşayan ve boşandıkları için velayeti annesinde olan 7 yaşındaki Zeliha Derya Çelebi, okulların açılmasından 3 ay sonra ilk derse girebildi. Annesi Dilek Kocakaplan`ın Kocaeli`nde oturması nedeniyle küçük kızın Erzurum`a naklindeki engelleri kaldıran İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, birinci sınıfa başlayan Zeliha`ya ilk dersi de verdi.

Erkek kuaförü Kadir Çelebi, 3 yıl önce eşi Dilek Kocakaplan`dan boşanınca mahkeme çocukların velayetini anneye verdi. Kocaeli`nin Gebze İlçesine yerleşen ve evlenen anne Dilek Kocakaplan, 12 yaşındaki oğlu Emir ile 7 yaşındaki kızı Zeliha Derya`yı, `bakamadığını` söyleyerek eski eşine verdi. Emir, Gebze`de okuduğu okuldan naklini aldığı için Şehitler İlköğretim Okulu 6`ncı sınıfa devam ederken; baba Kadir Çelebi, ilköğretim birinci sınıfa başlaması gereken kızı Zeliha`yı Erzurum`da okula kaydettiremedi. Zeliha, Gebze`deki Deniz Yıldızı İlköğretim Okulu`nda kaydı bulunduğu ve velayeti annesinde olduğu ve nakli alınmadığı için okula başlayamadı. Ancak okulların açılmasından üç ay sonra, Zeliha Sehitler İlköğretim Okulunda ders başı yaptı.

Zeliha`ya ilk dersi İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge verdi. Zeliha`nın derslerinden geri kaldığını ancak bu durumun telafi edileceğini söyleyen Abdullah Bilge "Zeliha`nın okula gidemediğini basında çıkan haberlerde öğrendik. Anne çocukları babaya vermiş, ama velayeti vermemiş. Daha sonra Kocaeli Milli Eğitim Müdürü ile görüşüp annesini ikna ederek vekaleti aldık. Zeliha`nın okula kaydını yaptırdık. Zeliha`ya ilk dersi verdiğim için en az onun kadar sevinçliyim" dedi.

Sabah erken kalkıp okul kıyafetlerini giyen çantasını sırtına takan Zeliha Derya Çelebi "Annem bir kağıt gönderdi ben de okula başladım. Öğretmenimi ve arkadaşlarımı çok sevdim. Bana çok iyi davranıyorlar. Öğretmenim ve arkadaşlarımla kardan adam yapacağız. Teneffüslerde Oyun oynuyoruz. Arkadaşlarım okuyabiliyor ama ben bilmiyorum. Bana yardımcı oluyor. Büyüyünce doktor olmak istiyorum" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.