Bölge Haber Girişi : 24 Mart 2011 12:35

Kareteciler okulları için ter döktü!..

Kareteciler okulları için ter döktü!..
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullar arası Küçükler ve Yıldızlar Karate İl Birinciliği Müsabakaları yapıldı.

Erzurum Ajans-Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullar arası Küçükler ve Yıldızlar Karate İl Birinciliği Müsabakaları yapıldı. Müsabakalarda ilk olarak kata, sonrasında ise kumite müsabakaları yapıldı.

Karate Bölge Temsilcisi Ahmet Çelebi yönetiminde yapılan müsabakalarda çok sayıda hakem de görev yaptı. Oldukça çekişmeli geçen kata ve kumite müsabakalarında karateciler şampiyon olmak için tatamiye çıktı. Çok sayıda küçük ve yıldız karatecinin yarıştığı kata ve kumite müsabakalarını Gençlik ve Spor İl Şube Müdürü Hüdaverdi Uğur, Yakutiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz, Palandöken İlçe Müdürü Köksal Kaçmaz, Final Okulları Erzurum Şubesi Genel Müdürü Salih Çanakçı, Karate Bölge Temsilcisi Ahmet Çelebi ve çok sayıda spor sever ile okul yöneticileri ve spor severler izledi.

Kata ve kumite müsabakaları sonrasında ilk üçe giren sporculara salondaki protokol tarafından madalyaları verilirken, okullara da kupaları verildi.

Karate 7. Bölge Temsilcisi Ahmet Çelebi, Erzurum’da yapılan Küçükler ve Yıldızlar İl Birinciliği’nde Şampiyon olan karatecilerin, nisan ayında Samsun’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonası’nda Erzurum’u temsil edeceklerini söyledi.

Yapılan Kata müsabakalarında 1999 doğumlu kızlarda İMKB İlköğretim Okulu’ndan Nuray Yapağı birinci olurken, Erkeklerde Kocatepe İlköğretim Okulu’ndan Emirhan Çiftçi birinci oldu. 2000 doğumlu bayanlarda İMKB İlköğretim Okulu’ndan Özlem Kızıltan birinciliği kazanırken, erkeklerde Özel Final’den M. Ögeday Kızıltaş birincilik kürsüsüne çıktı. 2001 doğumlu bayanlarda Şükrüpaşa İlköğretim Okulu’ndan Şeydanur Albayrak birinci olurken, erkeklerde İMKB İlköğretim Okulu’ndan Furkan Yacan birinci oldu. 1997 doğumlu Bayanlarda Özel Aziziye’den Gizem Deniz birinciliği elde etti.

Yapılan Kumite Müsabaları’nda ise yıldız bayanlar 38 kiloda Özel Aziziye’den Gizem Deniz birinci olurken, erkekler 40 kiloda Ömer Duygun İlköğretim Okulu’ndan Burak Öztaş birinciliği elde etti. Yıldızlar bayanlar 40 kiloda Kültür Kurumu İlköğretim Okulu’ndan Zeynep Kökbiber birincilik kürsüsüne çıktı. Erkekler 47 kiloda Necmettin Karaduman İlköğretim Okulu’ndan M. Enes Batman birinci oldu.

Bayanlar artı 55 kiloda Şükrüpaşa İlköğretim Okulu’ndan Öznur Albayram birinciliği kazanırken, erkekler 63 kiloda Şair Nefi İlköğretim Okulu’ndan Serkan Bingöl birinciliği elde etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.