Spor Haber Girişi : 22 Mayıs 2012 18:30

Kaya'dan Vançelik'e ziyaret

Kaya'dan Vançelik'e ziyaret
Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Sağlıkspor Kulübü’nün şampiyon taekwondocusu Soner Kaya, Antrenörü Kemal Yıldıran ile birlikte Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik’i ziyaret etti.
Erzurum Ajans-Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Sağlıkspor Kulübü’nün şampiyon taekwondocusu Soner Kaya, Antrenörü Kemal Yıldıran ile birlikte Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik’i ziyaret etti.
Geçtiğimiz günlerde Antalya'da düzenlenen Türkiye Ümitler Taekwondo Şampiyonası'nda 54 kiloda altın madalya kazanarak Türkiye Şampiyonu olan ve 14 - 17 Haziran 2012 tarihleri arasında Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapılacak Ümitler Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nda 54 kg’da Türkiye'yi temsil edecek olan Soner Kaya'yı başarısından dolayı kutlayan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, milli taekwondocunun bu yarışmadan da başarıyla çıkacağına inandığını belirtti.
Milli taekwondocu Soner Kaya’yı, antrenörü Kemal Yıldıran ile birlikte İl Sağlık Müdürlüğü’nde ağırlayan Vançelik, disiplinli çalışmalarıyla göz dolduran Soner Kaya’dan böyle bir başarıyı beklediklerini ve milli spocunun Atina’daki şampiyonadan da başarıyla döneceğine inandıklarını kaydetti. Doç. Dr. Serhat Vançelik “ İnanıyorum ki milli taekwondocumuz Soner Kaya, Atina’daki şampiyonadan da başarıyla çıkacak ve ay yıldızlı bayrağımızı göndere çekerek Erzurumlu olarak bizleri ve tüm Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmiş olacaktır. Kendisine ve antrenörüne başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu
Sağlık İl Müdürlüğü olarak “spor en iyi ilaçtır” sloganı ile gençlerin sporla barışık olmaları ve özellikle çocukların erken yaşta spora başlaması gerektiğinin altını çizen Doç. Dr. Serhat Vançelik, sporun hangi dalı olursa olsun gençlerin mutlaka spor yapmasını tavsiye ederek, Erzurum gibi kışı sert geçen bölgelerde salon sporlarının ideal olduğunu söyledi. Vançelik, 2011 Universiade Olimpiyat oyunları sayesinde Erzurum’un çok iyi kapasitede kapalı spor salonlarına kavuşmasının özellikle gençler tarafından çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak “Soner Kaya’nın çok iyi bir taekwondocu olmasını sağlayan antrenör Kemal Yıldıran gibi spor adamlarına gençlerin enerjilerini bu tür sportif alanlarda değerlendirdiği için teşekkür ediyorum.” dedi.
Antrenör Kemal Yıldıran ile Milli taekwondocu Soner Kaya ise yaptıkları açıklamada İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik’e bugüne kadar kendilerine verdiği destekten ötürü teşekkür ederek, Atina’daki şampiyonada hem Erzurum’u hem de Türkiye’yi adına yakışır şekilde temsil edeceklerine dair söz verdiler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.