Spor Haber Girişi : 02 Ekim 2012 12:00

Kayakçılar Ayık için ayaklandılar

Kayakçılar Ayık için ayaklandılar
Erzurum’da faaliyet gösteren kayak kulüpleri ve sporcuları, Ayık’ın federasyon başkanlığının düşmesine neden olan ceza kararına tepki gösterdi.
Erzurum Ajans-Orkun ÇİZMELİ'nin haberi-Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık’ın milli kayakçı Aslı Nemutlu’nun ölümünden kusurlu bulunup, Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Ceza Kurulu’nca 3 ay hak mahrumiyeti cezasına çarptırılması, kayak camiasını ayaklandırdı. Erzurum’da faaliyet gösteren kayak kulüpleri ve bu kulüplerin sporcuları ile antrenörler, Ayık’ın federasyon başkanlığının düşmesine neden olan ceza kararına tepki gösterdiler. Kayakçılar, “Bu karar tahkimden dönmezse bir daha hiçbir yarışa katılmayacağız” diyerek, kayak takımlarını yaktılar.


12 Ocak günü Konaklı Kayak Merkezinde antrenman yaparken kayağının ayağından çıkması sonucu düşerek sürüklenip pist kenarındaki tahta kar perdelerine çarparak yaşamını yitiren milli kayakçı Aslı Nemutlu’nun ölümüyle ilgili başlatılan soruşturmada fatura Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık’a kesildi.  Spor Bakanı Suat Kılıç’ın talimatıyla başlatılan soruşturma kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Ceza Kurulu’na sevk edilen Ayık’a 3 ay hak mahrumiyeti cezası verilmesi, kayak camiasını ayaklandırdı.

Palandöken Kayak Merkezi’nde kayak kulüplerinin çağrısı üzerine bugün sabah saatlerinde toplanan sporcular, sporcu aileleri ve kayak antrenörleri, Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık’a destek verdi. Ayık’a büyük bir haksızlık yapıldığını söyleyen kayakçılar, tüm camiaya “Başkanına sahip çık”  çağrısı yaptı. Özellikle milli kayakçı Aslı Nemutlu’nun ailesini olay gününden bugüne kadar ‘şov yapmak’la suçlayan kayakçılar, “Ölüler üzerinden şov yapanlar utansın”, “Aslı kalbimizde yaşıyor, gazetelerde değil!”;, “Kayak camiası burada, sanal kahramanlar nerede” yazılı pankartlar açtılar.

ASLI’NIN AİLESİNE FOTOĞRAFLI TEPKİ

Kayak camiası adına basın açıklaması yapan Erzurum Kayak Kulübü Başkanı Nuri Tüzemen, Aslı Nemutlu’nun acısını halen daha yüreklerinde yaşadıklarını ancak ailenin bu olayı ‘şova dönüştürdüğü’nü öne sürdü. Ailenin olay gününden bu yana hergün bir gazete veya televizyona çıktığını anlatan Tüzemen, anne Ayşe Nemutlu ve baba Metin Nemutlu’nun Ayşe Arman ile yaptığı röportajda yeralan bir fotoğrafı basın mensuplarına göstererek, “Bu fotoğrafa iyi bakın. Fotoğraftakiler acılı bir aileyi mi, yoksa magazin dünyasında şov yapan bir aileyi mi anlatıyor? İnsan acısını böyle fotoğraflar çektirerek mi yaşar? Yorumu kamuoyuna bırakıyoruz” dedi.

AİLE YARGIYI BASKI ALTINA ALIYOR

Aslı Nemutlu’nun annesi Ayşe Nemutlu’nun savcılık soruşturması sırasında da sık sık Erzurum’a gelip, soruşturma savcısıyla görüşerek, savcılık makamını baskı altına almaya çalıştığını da öne süren Tüzemen, şöyle konuştu: “Aslı kızımıza saygımızdan ötürü kayak camiası olarak bugüne kadar hep sustuk. Aslı’nın ailesi çocuklarını toprağa verdikten sonra, federasyon içerisindeki muhalifleri de kullanarak, olayı bir şova dönüştürmesine de, ‘acıları var’ diyerek, sessiz kaldık. Ancak aile olayları artık çığırından çıkardı. Çocuklarını kullanarak, çıkıp şovlar yaptılar. O kadar ileri gittiler ki, Ayşe Arman ile yaptıkları röportajda, “Çürümeye yüz tutmuş kamu yönetiminin ıslahı için var gücümüzle çalışacağız” diyerek, ne demeye kalkışıyorlar? Sonrasında da “Kamu yönetiminin bir an evvel görevini ihmal eden, gereği gibi yerine getirmeyen kamu görevlilerini koruma içgüdüsünden vazgeçip gerekli cezaları vermesi en büyük dileğimizdir. 5 aydır karar vermeyi bekleyen –daha doğrusu cesareti ve gücü olmadığı için savcılık kararını takip eden Spor Genel Müdürlüğü Merkez Ceza Kurulu’nun artık federasyon başkanı ve yönetimini görevden alması ve gerekli cezaları vermesi şart” diye devam ediyor. Direk Ceza Kurulu’nu etki almaya yönelik bir demeç veriyorlar. Sonucunda da onların istediği gibi kara çıkıyor. Böyle adalet olur mu?Bir futbol maçında, bir futbolcu düşüp, öldüğünde, Futbol Federasyonu Başkanı’na suç veremiyorsan, Kayak Federasyonu Başkanı nasıl suçlu oluyor? Bunun bir kriteri varsa, çıkıp açıklasınlar da, bizde bilelim” diye tepki gösterdi.

KAYAKLARINI YAKTILAR


Tüzemen, Ceza Kurulu kararı ile Başkan Ayık’a büyük bir haksızlık yapıldığını öne sürerek, “Kayak camiası olarak Tahkim Kurulu’ndan çıkacak karardan çok ümitliyiz. Eğer orada da aynı karar çıkar ve başkanımız ceza alırsa, bir daha hiçbir yarışa Erzurum kayak kulüpleri olarak katılmayacak, sporcularımızı göndermeyeceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından kayakçılar, kayak malzemelerini ateşe verip, valiliğe doğru yürüyüşe geçti. Valilikte Vali Yardımcısı Özgür Arslan ile görüşen kayakçılara, “Talepleriniz gerekli makamlara iletilecek” denildi. Kayakçılar daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • kara dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    akraba, eş, dost ve bir avuç yalaka.. ölen öldüğüyle kalıyor.. o koltuklarla mı gideceksiniz.. kefenin cebi olmaz..

  • Salim çeşmeci 01 Ocak 1970 02:00

    Özer Ayık dünyalığını fazlasıyla yaptı. Yetmemiş mi ki masum sporcuları kullanıp bizim vergilerimizle alınan devletin kayaklarını yaktırıyor. Erzurum cumhuriyet savcılığı devlet malına zarar verenler hakkında soruşturma başlatmalıdır.