Ekonomi Haber Girişi : 06 Mayıs 2013 21:34

''Kaybeden Erzurum oldu''

''Kaybeden Erzurum oldu''
ETSO seçimlerine 19'ncu gruptan aday olan işadamı Mesut Demirci, çıkan sonuca göre kaybedenin Erzurum olduğunu öne sürdü. Demirci, seçmenin ticari tehditlere maruz kaldığını da iddia etti.
Erzurumajans-Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ETSO) seçim sona erdi ama yankıları ve tartışmaları bitmek bilmiyor. Seçimlerde Murat Resuloğlu ve Mustafa Güvenli ittifakıyla hareket eden ve 19'ncu gruptan aday olan Demin Gıda Sahibi Mesut Demirci, sandıktan çıkan sonucun Erzurum'un aleyhine olduğunu öne sürerek, "Maalesef korku imparatorluğu seçimi kazanmıştır" dedi.

Gıda ve perakendecilerin yer aldığı 19'ncu grup, nefesleri kesen bir mücadeleye sahne olmuş ve sonucunda Lütfü Yücelik'in listesi sandıktan çıkmıştı. Bu grupta meclis üyeliğine Resuloğlu-Güvenli işbirliğinden aday olan Mesut Demirci, seçim sonuçlarıyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Demirci, seçimin tek mağlubunun "Erzurum" olduğunu öne sürdü.

Erzurum'da zaten etkili olan korku imparatorluğunun ETSO seçimlerine de yansıdığını iddia eden Demirci, şunları söyledi:

"KORKU İMPARATORLUĞU KAZANDI"

Bana göre bu seçimlerin tek bir sonucu var, O da Erzurum'un 4 yıl için yine kaybettiğidir. Kaybedeni zayıf veya yetersiz görmek, seçimleri anlamamak demektir. En azından bir seçim heyecanı yaşandı. Açıkçası, Lütfü Bey'in karşısına neden başka bir adayın çıkmadığını çok merak ediyorum. Bu konunu tartışılması gerektiğine inanıyorum. İş dünyası, ticaret erbapları acaba Lütfü Beyin önderliğini kabul etmiş durumda mı? Bana göre hayır. Zira, Erzurum'da sadece var olan korku imparatorluğu, bir 4 yıl daha devam edecek. Çünkü seçmenlerin mevcut yönetimi desteklediklerini düşünmüyorum.

"SEÇMEN TİCARİ TEHDİTLERE MARUZ KALDI"

Peki korku imparatorluğundan neyi kastettiğimi soracak olursanız, kendi grubumdan örnekler verebilirim. Biz, gıda toptancıları ve perakendeciler olarak yan yana sandıklarda oy kullandık. Rakibimiz, hem toptancı hem de perakendeciydi. Yan yana olan sandıklarda seçmen oy kullanırken etki altında kalmamış mıdır? Daha doğrusu, oy istedikleri gıda toptancılarını mal almamakla, ticaret yapmamakla tehdit etmemişler midir? Biz bunları yaşadık. Aynı şeylerin birçok grupta olduğunu söyleyebiliriz.

"AŞKALE ÇİMENTO İLE MESAJ VERİLDİ"


Maalesef üzücü olan bir başka konu da, Sayın Yücelik'in seçim sürecinde hep Aşkale Çimento ve Erçimsan'ı gündeme getirmesidir. Bu devasa şirketi dilinden düşürmemesi, ticaret yapan insanlara bir mesaj değil midir sizce? Sonuç olarak Erzurum'da kazanan üzülerek söylüyorum ki, korku imparatorluğu olmuştur. Umarım bu durum kazanan tarafta rehavete yol açmaz ve gerçek anlamda Erzurum için çalışırlar.

"RESULOĞLU VE GÜVENLİ'YE SAHİP ÇIKMALIYIZ"

Murat Resuloğlu da Mustafa Güvenli de zayıf değillerdi. Bana göre, duruşu olan, taşın altına elini sokmaktan çekinmeyen iki işadamıydı. Bu şehrin Resuloğlu ve Güvenli'ye sahip çıkması lazım. En azından onlar vardı ve heyecan yaşattılar, mücadele ettiler. Zira, bu süreçte sessiz kalan, yarışa katılmayan çok sayıda etkili işadamının da ortaya çıkan sonuçlara ciddi tepkili olduğunu görüyoruz.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • furkan korkusuz 01 Ocak 1970 02:00

    Lütfü Yücelik ` in seçimi kazanmasına çok üzüldüğümü belirtmek isterim. Adam üniversite mezunu bile değil Erzurum ` a zerre kadar hayrı olduğunu düşünmüyorum üzüldüm ne diyim. Erzurum ` u yüksek insanlar temsil etmeli...