Bölge Haber Girişi : 04 Kasım 2009 11:37

Kaymakam Esmer'den hijyen uyarısı!..

Kaymakam Esmer'den hijyen uyarısı!..
Palandöken Kaymakamlığı domuz gribine karşı özellikle okullarda aldığı tedbirlerle işi şansa bırakmıyor. Kaymakam Şenol Esmer tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderilen resmi yazıda, okullarda alınması gereken tedbirler belirtilerek, bu tedbirle
Erzurum Ajans-Palandöken Kaymakamlığı  domuz gribi (H1N1) virüsüne karşı özellikle okullarda aldığı tedbirlerle işi şansa bırakmıyor. Kaymakam Şenol Esmer tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen resmi yazıda, okullarda alınması gereken tedbirler belirtilerek, bu tedbirlerin titizlikle uygulanması istendi.

Temizlik konusunda öğrencilerin sık sık bilgilendirilmesini isteyen Kaymakam Esmer, öğrenimin olmadığı Cumartesi günleri de okullarda genel temizlik ve hijyen çalışması yapılmasını istedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki okullar ile kreşler ve özel rehabilitasyon merkezlerine tebliğ edilerek takibinin yapılması istenen yazıda şu ifadelere yer verildi: “Dünyanın birçok ülkesi kolayca yayılabilen, ölüm ve işgücü kaybına neden olan ve halk arasında ‘Domuz Gribi’ olarak bilinen (H1N1) virüsünün salgın tehdidi altında olup bu virüs eğitim ve öğretimin sürdürüldüğü toplu yaşam yerleri olan okullarımızda daha kolay yayılabilmektedir. Ülkemizde hızla yayılan ve can kayıplarına neden olan domuz gribinden korunmak için alınacak tedbirlerin başında öncelikle kişisel ve fiziki temizliği ön plana çıkarmak gerekmektedir. Bu nedenle; salgının yayılmasının asgari düzeye indirgenmesi için temizlik konusunda öğrencilere sık sık hatırlatma yapılarak ellerinin sabunla yıkanması sağlanmalıdır. Her hafta eğitimin olmadığı Cumartesi günleri okullarda mikrobun barınmasına elverişli yerler ilaçlanarak temizlenmeli, ayrıca, günde en az iki kez öğrencilerin kullanmakta oldukları lavabo, musluk başlıkları, kapı kolları ve merdiven tutamakları sabunlu su ile temizlenmelidir.

Konu İlçemiz Milli Eğitim Müdürlüğünce ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki okullar ile kreşler ve özel rehabilitasyon merkezlerine tebliğ edilerek,  denetiminin yapılması sağlanmalıdır.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.