İlçeler Haber Girişi : 21 Ekim 2015 19:00

Kaymakam Karakuş Palandöken'in liseli gönüllüleriyle buluştu

Kaymakam Karakuş Palandöken'in liseli gönüllüleriyle buluştu
Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Palandöken'in liseli gönüllüleriyle buluştu.
Erzurumajans-Palandöken Kaymakamlığının ortaklığında, Palandöken Karsapanı Derneği adına İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından kabul edilen "Palandöken'in Gönüllü Liselileri" Projesi faaliyetleri kapsamında Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş, gönüllü gençlerle bir araya geldi. 


Nafiz Bey Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, 3 Temmuz Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kazım Karabekir Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Dedeman Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi, Rıfkı Salim Burçak Mesleki Ve Teknik Anadolu Liselerinde öğrenim görmekte olan 50 öğrencinin katıldığı projenin amacı, lise çağındaki gençlerin kendi sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirmelerine imkân sağlamak. Bu temel amaç, gençlerin karar alma süreçlerine ve mekanizmalarına katılımlarının önünü açmak ve öğrenci olmanın dışında geleceğin karar alıcıları olarak onların vatandaşlık bilincini kazanmalarına destek vermekte. Özellikle kendi hazırlayıp uygulayacakları projelerle hem kendilerini geliştirme şansı yakalayacaklar hem de toplumun dezavantajlı diğer kesimleri ile diyalog kurarak, sorunların çözümü noktasında neler yapılabileceği konusunda birer aktivist olarak faaliyetler gerçekleştirecekler.

Projenin ilk faaliyeti olarak ise Palandöken Kaymakamı Gürbüz Karakuş, gönüllü gençlerle bir araya geldi. Rıfkı Salim Burçak Mesleki ve Teknik Lisesi konferans salonunda gerçekleşen sohbet toplantısında Kaymakam Karakuş, gençlerle tecrübelerini paylaşarak, onların sorularını cevaplandırdı.

Gençlere, eğitimin öneminden bahseden Kaymakam Karakuş, milli ve manevi değerlerimizin öğrenilerek, dünya kültür ve medeniyetinin bir parçası olunması gerektiğini, gençlerin bugünkü dünya düzeninde bir yer sahibi olabilmesi için çok çalışmak zorunda olduklarını ifade etti. Gençlere, "hayatınızın öznesi sizsiniz, hayatınızın kumandası kendi elinizde olsun" diyen Kaymakam Karakuş, hayatın tecrübeler bütünü olduğunun altını çizerek, gençlik döneminin iyi değerlendirilmesinin önemini belirtti. "Rutin işler yapan değil, ekstra işler yapan insanlara bu ülkenin ihtiyacı var, bu da iyi eğitim ve eğitimle birlikte doğru sosyalleşme yolları ile mümkün olur" şeklinde konuşan Kaymakam Karakuş, özellikle meslek liselerinde öğrenim gören öğrencilerin, kendilerini geliştirmek konusunda farklı alternatifleri de değerlendirmeleri, dil öğrenmeleri, iyi bir şekilde bilgisayar kullanmaları, hobiler edinmeleri, ekstra yetenek ve meziyetlerini geliştirerek, geleceğe daha bilgili, donanımlı ve deneyimli bir şekilde hazırlanmaları tavsiyesinde bulundu.

Öğrencilerin sorularına da içtenlikle ve samimi bir şekilde cevap veren Kaymakam Karakuş, herkese başarılar diledi ve gençlerimizi en iyi yerlerde görmek istediğini belirterek toplantıdan ayrıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.