Bölge Haber Girişi : 24 Eylül 2010 14:53

KCK duruşmasında 3 kişi tahliye oldu!..

KCK duruşmasında 3 kişi tahliye oldu!..
Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen KCK duruşmasında 3 kişi tahliye olurken Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş'in de aralarında bulunduğu 4 kişinin tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Erzurum Ajans-Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen KCK duruşmasında 3 kişi tahliye olurken Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş'in de aralarında bulunduğu 4 kişinin tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Iğdır'da yapılan KCK operasyonlarında gözaltına alınan, aralarında Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş'in de bulunduğu 7'si tutuklu toplam 30 sanık bugün Erzurum'da yargılandı.

BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ve Hakkari Milletvekili Hamit Geylani'nin de takip ettiği duruşmada 3 sanık tahliye olurken Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş, İsmail Tiki, Mecit Baştaş ve Abdulbaki Tarik'in tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Mahkeme sonrası adliye binası önünde bir basın açıklaması yapan BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, 3 tahliyeye rağmen 4 kişinin tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğine dikkat çekerek, "BDP ile hükümet arasında yapılan görüşmeler doğrultusunda diyalog ve müzakere sürecinin aslında bir şekilde başladığını düşünüyoruz. Tabii ki bunun somut adımının da bugün bu mahkemede belli olmasını isterdik doğrusu. Ama tahliye çıkmadı. Yine ümidimizi yitirmiyoruz her zaman barış için olan ümidimiz var.

Diliyoruz ki bundan sonraki mahkemede arkadaşlarımız tahliye olurlar" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.