Bölge Haber Girişi : 16 Mart 2012 13:30

KCK'lılardan PKK'ya kısa mesaj desteği!..

KCK'lılardan PKK'ya kısa mesaj desteği!..
Iğdır’da 2009-2012 yılları arasında PKK’nın gizli şehir yapılanması KCK’ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlar sonrası Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame tamamlandı.200 sayfalık iddianamede, "Z

Palandöken Gazetesi'nden Cem BAKIRCI'nın özel haberi-Iğdır’da 2009-2012 yılları arasında PKK’nın gizli şehir yapılanması KCK’ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlar sonrası Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame tamamlandı. Erzurum 4.Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün ilk kez hakim karşısına çıkacak olan 9’u tutuklu 32 sanık hakkında 15 ile 20 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan 200 sayfalık iddianamede, "Zanlıların, PKK'nın şehir yapılanması olan KCK'yı, Iğdır ve Kars Bölgesi’nde etkili hale getirmeye çalıştıkları, kurulan sözde siyaset akademisi ile terör örgütüne sempatizan ve eleman kazandırmayı amaçladıkları" belirtildi.

Operasyon kapsamında sanıkların yaptıkları telefon görüşmeleri de teknik takibe takıldı. İddianamede yer alan telefon görüşmelerinde zanlıların, eylem için eleman toplama çabaları ile sempatizanlara gönderdikleri SMS’ler de yer aldı. İddianamede, KCK sanıklarının “Belediye önünde eyleme geçmek için adam arıyoruz, kaç kişi toplayabiliriz” sözleri ile “Ey sahipsiz Kürt halkı, Apo’ya yapılan uygulamaları namuslu bir Kürt olarak bende kınıyorum diyorsan sende bu mesajı 10 kişiye gönder, uyan uyandır” mesajları suç delili olarak gösterildi.

-9’U TUTUKLU 32 SANIKLI DAVA-

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında KCK operasyonu kapsamında Iğdır’da; Terör örgütü üyesi olmak, örgüt adına propaganda yapmak ve örgüte eleman kazandırmak suçlarından gözaltına alınan 32 kişiden U.D., M.B., D.Ş., Y.E., A.Y., H.Ç., Z.P., N.S., C.D., çıkarıldıkları Iğdır Sulh Ceza Mahkemesi’nde tutuklanmış, C.Ü., A.Ş., H.K., C.Ş., S.S., M.A., B.Ö., P.T., O.A., F.A., İ.M., A.B., C.K., S.S., M.T., A.K., Y.Y., S.D., A.G., E.B., E.A., V.D., F.A.ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

-15-20 YIL ARASINDA DEĞİŞEN HAPİS CEZASI İSTENDİ-

Özel Yetkili Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianame tamamlanarak Erzurum Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Yaklaşık bir yıl sonra bugün hakim karşısına çıkacak olan 9”u tutuklu 32 sanık hakkında ''terör örgütü üyesi ve yöneticisi olma'', “terör örgütüne yardım ve yataklık etme'', “terör örgütüne eleman kazandırmak” suçlarından 15 yıl ile 20 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

-ÖĞRENCİ DERNEĞİ’NDEN PKK’NIN DAĞ KADROSUNA-

Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı 200 sayfalık iddianamede, sanıkların zaman zaman terör örgütünün gençlik yapılanması (YDGM) adına faaliyet yürüttükleri, özellikle üniversite öğrencisi gençlere terör örgütü adına eğitimler verdikleri ve bu gençlerden bazılarını terör örgütünün dağ kadrosuna silahlı olarak faaliyet yürütmek üzere gönderdikleri belirtildi.
İddianamede, sanıkların Iğdır’da faaliyet gösteren ve daha sonra DTP İl Binası’na taşınan ‘Şevval Öğrenci Kültür ve Sanat Derneği’ adı altında PKK/KONGRA-GEL terör örgütünün gençlik yapılanması kurdukları ve derneğe gelip giden yaklaşık 10 civarında kişiyi örgütün silahlı dağ kadrosuna gönderdiklerinin de tespit edildiği yer aldı.

-CEPTEN MESAJLA PKK PROPOGANDASI-

Teknik takibe takılan sanıklardan Orhan Abay’ın kullandığı 0545 … .. 68 nolu telefon ile Ufuk Demir’in kullandığı 0 545 … 48…numaralı telefondan, gönderilen mesajlarla nasıl propaganda yaptıkları ortaya çıktı. İşte iddianamede yer alan suç delili o mesajlar ve sanıklar arasındaki telefon konuşmaları:

“Geldi yine bahar mevsimi doldurdu mevzileri gerilla akıyor saflara Ararat’ın çocukları ve sesleniyor dünyaya bu zaman gerillanın zamanıdır. Bu mesken gerillanın meskeni…”

Ey sahibiz Kürt halkı, uyan nereye kadar böyle esirlik… Apo’ya yapılan uygulamaları şerefli ve namuslu birer Kürt olarak bende kınıyorum diyorsan sende bu mesajı 10 kişiye gönder, sende uyan uyandır…” .

“Bizim kanımız Apo’dur.Kardeşlik toprağımız, Gerilladır adımız. Başkentimiz şehitler gururumuz keleştir. silahımız Nevruz...”

B. T. : Iğdır Nasıl, Iğdır’dan umudumu kesmişim
Z. P. : Niye
B. T : Iğdır’a gelek gelmiyek
Z. P. : Herkes kendi memleketini kurtarmaya çalışıyor ha
B. T : Ya vallah hiçbir umudum yok.
Z. P. : Böyle saçmalık mı olur gerçekten ha, Iğdır’da umudum yok… Sen umudum yok deyip sırt çevirirsen tabi böyle olur
B. T : Ya vallah küçük bir yerdir iki dakikada şey olursun, Iğdır’da çok deşifre olunuyor yav
Z. P. : Sen ne yapıyorsun, yasa dışı bir şey mi ediyorsun yok.
B. T : Oğlum (Ses Kesiliyor)Bizim yediğimiz haltı kim yiyiyor
--------
B. T : Ya bizim üniversiteden 5000 oy geldi yav
Z. P. : Sizin orası büyüktür da, bizim burada ziraat desen otuz kişi var,
Biz, o otuz öğrencinin on yedisini aldık…
B. T : Üniversite gençliği çalışıyormu
Z. P. : Tıklım tıklım
B. T : Öyle mi
Z. P. : Yemin ederim, öyle bayanlar geliyor erkek gibi
B. T : He beni umutlandırdın ya
-----------
B. T : Diyarbakır’ın böyle merkezleştirmişler, hani bir şey yapmasakta Diyarbakırlıyız diyorlar biliyorsun
Z. P. : Zaten bir şey olmassa da, onlar çalışmasada Diyarbakırın ismi var
B. T : Var ya, artık kabulleneceksin yani
-----------
B. T : Bu şey nasıl, Şeval-Der nasıl
Z. P. : Vallah biz zaten orda çalışma yapıyoruz
B. T : He güzel yav, öyle ise Cumartesi belki geliriz
Z. P. : Gelin gelin, gelin de Görün Iğdır nasıl olmuş
B. T : Öyle mi
Z. P. : He vallah biz, lise komitesini ilan ettik, üniversite ilan ettik, mahalle
B. T : E vallah güzel helal olsun” (www.erzurumajans.com)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.