Siyaset Haber Girişi : 06 Mart 2014 22:21

Kılıçdaroğlu: Başörtüsü sorunu vardı, biz çözdük

Kılıçdaroğlu: Başörtüsü sorunu vardı, biz çözdük
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Başörtüsü sorunu vardı, biz çözdük' dedi.
Erzurumajans-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Başörtüsü sorunu vardı, biz çözdük' dedi.

Partini Atatürk Meydanında düzenlenen mitinginde konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP neden bu zamana kadar iktidar olamadı. Kabahat bizde biz halkın yanına gitmedik Mecliste oturduk bize oy verin dedik. Şimdi her şeyi takip ediyorum. Şimdi alnımın akıyla oy istiyorum. Oy verin diyorum. Siyasete atıldığım gün şunu söyledim. Hayatımın hiçbir yerinde halka yalan söylemeyeceğim. Rize'de bazı arkadaşlar bizi protesto ettiler. Olsun bizi herkes sevmek zorunda değil. Hiçbir zaman hiçbir yurttaşımı suçlamadım" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'de iki tane efsane var, biri Cumhuriyet Halk Partisi diğeri de Trabzonspor'dur" diyen Kılıçdaroğlu, "Trabzon'da işsizlik var. İstanbul'da nereye gitsek her Trabzonlu işsiz" dedi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Elinizi vicdanınıza koyup 30 Mart'ta oy kullanın ve şunu söyleyin 12 yıldır iktidardasınız işsizlik ve yolsuzluk var. Ben hiçbir yurttaşıma neden AK Parti'ye oy verdin diye sormadım. Oy verdiniz yolsuzluklar önlendi mi? İşsizliği önledi mi? Fındığın hakkını verdi mi? Alın terinin hakkını verdi mi? Trabzon'dayız dürüst insanların kentindeyiz. Fındığın kentindeyiz. Spor'un kentindeyiz. Alın terinin kentindeyiz. Eğer kul hakkı yemek haramsa dinimizde yeri yoksa. AK Parti'ye oy veren yurttaşlarıma sesleniyorum. Onlara oy verilecek mi? Trabzon'un vicdanına sesleniyorum. CHP iktidardayken hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Hiçbiri işsiz kalmayacak."

Trabzon'da olmaktan bu coşkulu kalabalığı görmekten mutluluk duyduklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Allah'ın izniyle milletin takdiriyle başbakan olacağım, tüyü bitmemiş yetimin hakkını mutlaka soracağım. Ayın otuzunda helalden yana oy kullanacağız o zaman. Hangi inançtan olursa olsun bir Allah'ın kulu çıkıp da 'Ey Kılıçdaroğlu ben ibadetimi özgürce yapamıyorum' diyorsa gelsin Kılıçdaroğlu'na, işimi gücümü bırakıp onun inancını özgürce yaşaması için çalışacağım" diye konuştu.

"BAŞÖRTÜSÜ SORUNU VARDI BİZ ÇÖZDÜK"

"Başörtüsü sorunu vardı, biz çözdük" diyen Kılıçdaroğlu, "CHP iktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, her evde huzur olacak. Dicle'nin kenarında iki koyun kaybolursa onların derdi benim derdi olacak. Bizim bir efsane Genel Başkanımız daha vardır. Bülent Ecevit, onun temel ilkesi bu düzen değişecek derdi. Aynı şeyi aradan bu kadar yıl geçmesine rağmen ne ezen ne ezilen insanca halk olacağız. Bana inanmanızı istiyorum" şeklinde konuştu.

CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Volkan Canalioğlu'nu yanına çağıran Kılıçdaroğlu, alandakilerin Canalioğluna yönelik 'Trabzon seninle gurur duyuyor' tezahüratuna karşılık, "Ona haksızlık yapıyorsunuz. Sade Trabzon değil Türkiye onunla gurur duyuyor. Volkan bey çalıştı ve didindi belediye başkanı oldu, Milletvekili oldu bu yerlere geldi" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • koto 01 Ocak 1970 02:00

    ya adam haklı cem uzan ğrenci ye kitabı beleş verecez dedi akp yapıtı marmaray abdulhamıt projesi ecevıt donemı andlaşma yapılmış akp yaptı şimdi chp nin dediklerini neden yapamasın kı yeter ki adam gibi çalışsınlar....