Siyaset Haber Girişi : 22 Nisan 2014 14:00

Kılıçdaroğlu: Rıza Sarraf'ın heykelini dikmek lazım

Kılıçdaroğlu: Rıza Sarraf'ın heykelini dikmek lazım
CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Rıza Sarraf Türkiye'nin cari açığının yüzde 15'ini tek başına kapatan adammış. Rıza Sarraf'ın heykelini dikmek lazım." dedi.
Erzurumajans-Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık rüşvet operasyonunda tutuklanıp, serbest bırakılan iş adamı Rıza Sarraf'ın bir televizyon kanalında yaptığı açıklamaları eleştirerek "Rıza Sarraf Türkiye'nin cari açığının yüzde 15'ini tek başına kapatan adammış. Rıza Sarraf'ın heykelini dikmek lazım." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"BURADAN YALOVALILARA SESLENİYORUM"


"Eğer siz bir seçime müdahale ediyorsanız, arkadan YSK seçimi iptal ediyorsa, bu seçimin güvenliği her yerde tartışılır. Buradan Yalovalılara sesleniyorum. Seçtiğiniz kişiye sahip çıkın. Oylarınızı almak için para dağıtacaklar. Ama ben Yalovalılara güveniyorum.

"HANGİ GEREKÇEYLE YASAKLIYORSUNUZ?"

Başbakanlık koltuğunda oturan zat 2010'da 1 Mayıs'ta Taksim'de hiçbir şey olmadığını gördü. '1 Mayıs 2010 Türkiye'nin nasıl değiştiğinin somut bir abidesidir' dedi kendi grup toplantısında. Hiçbir çatışma olmadı. Kimsenin burnu kanamadı. Ertesi yıl yasak gelmeye başladı. Neden? Hangi gerekçeyle yasaklıyorsunuz.

"AİHM 'KUTLAMA YAPABİLİRSİNİZ' DEDİ"

Yasak üzerine işçiler AİHM'e başvurdular. AİHM, '1 Mayıs'ta Taksim'de kutlama yapabilirsiniz' dedi. Uluslararası bir mahkeme Taksim'e izin verdi. Neden yasaklanıyor? Olaylar niye çıksın? 2010'da olay çıkmadı, yine çıkmaz. İnsanın kendi tarihine sahip çıkması doğaldır, orada 34 kişi öldü. Bu anılmayacak da ne anılacak bu ülkede?

Bırakın insanlar nerede istiyorsa bayramlarını kutlasın. Kimsenin kavga niyeti yok, ama baskı uygularsanız kavga çıkar. Herkes dikkatli olsun.

"17 ARALIK'TA HÜKÜMETİN DEVLETİ NASIL SOYDUĞUNA ŞAHİT OLDUK"


17 Aralık 2013'te bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğuna tanık olduk. Bir tarihe bakın, bir şimdiye bakın. Her kuruşun hesabını halkına veren yönetime bakın, her kuruşu nasıl hortumlarım diyen hükümete bakın. O dönemde de yolsuzluklar olmuştur, ama hiç kimse affetmemiştir, ne Mustafa Kemal Atatürk, ne İsmet İnönü... Yolsuzluğa bulaşanı Yüce Divan'a göndermiştir. Onlar mütevazı yaşadı, onlar kendini halka adadı. Onların mirası üzerine kurulup devleti soyanlar bugün karşımızda. 17 Aralık'tan sonra soyulan Türkiye gerçeğini gördük. Bir yabancının 4 bakanı nasıl satın aldığını gördük.

"NE DARBESİ, HANGİ DARBE?"

'17 Aralık'ta bize darbe yapıldı' diyor. Ne darbesi? Darbelerden en büyük acıyı çekmiş bir siyasal parti olarak söylüyoruz, 'Hangi darbe'

"'ERDOĞAN'IN HABERİ YOKTU' DİYENİN ÖNÜNE 3 SAYFALIK MİT RAPORU KOYARIZ"


'Erdoğan'ın haberi yoktu demesin' kimse. Bunu söyleyenin önüne 3 sayfalık MİT raporunu koyarız. 18 Nisan 2013 tarihli. Devletin soyulduğunu Erdoğan'a söylüyorlar. 8 ay sonra 17 Aralık oluyor. Başbakan'ı uyarıyorlar. Ama hiçbir şey olmuyor. Önce bunu vicdanlarımızda bir sorgulayacağız.

"SAMİMİ SÖYLÜYORUM, RIZA SARRAF'IN HEYKELİNİ DİKMEK LAZIM"

Bu hafta soruşturmalarla ilgili görüşmeler başlayacak. Biliyorsunuz bir havuz medyası var. Şimdi bu medya Reza Zarrab'ı TV ve kendi gazetelerine çıkarmaya başladı. Neymiş Zarrab çok hayırsever bir iş adamıymış. Cari açığı kapatan biriymiş. Samimi söylüyorum Reza Zarrab'ın heykelini dikmek lazım.

"ZAFER ÇAĞLAYAN ANITININ YANINA"

Meclis kavşağında Zafer Çağlayan anıtı dikildi. 700 bin euroluk saati temsilen saat anıtı. Onun yanında mutlaka Reza Zarrab'ın heykelinin olması lazım.

"AMA BİR HEYKEL YETMEZ..."

Ama bir heykel yetmez. İkinci heykelin İçişleri Bakanlığı'nın önünde olması lazım. Zarrab'ın önünde yatan bir İçişleri bakanı heykeli olabilir orada.

"RÜŞVETİN YENİ ADI CARİ AÇIĞI KAPATMA"

Üçüncü heykeli Başbakanlığın önüne dikeceksiniz. Elinde bir çikolata kutusu Başbakan'a giderken. Son balkon konuşmasından bütün üçkağıtçılar vardı aile de vardı orada. Reza Zarrab yoktu. Onu da alsınlar oraya. Bence Bakanların cari açığını kapatmıştır. Rüşvetin yeni adı cari açığı kapatma. Ben merak ediyorum bu adam sanayiciydi de haberimiz mi yoktu. Rüşvetin adı cari açık oldu şimdi.

"EN AĞIRIMA GİDEN İSE..."

Ç
ıkarıyorsunuz Reza Zarrab'ı arkasında fon olarak Türk Bayrağı kullanılıyor. En ağırıma giden budur. Bir sahtekarın arkasına Türk bayrağı koyularak onu meşru gösterme asla mümkün olmamalıdır. Bunu hesabını havuz medyasından soracağız. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.