Kültür-Sanat Haber Girişi : 18 Şubat 2012 13:48

Kilim sergisi açıldı

Kilim sergisi açıldı
Erzincan Erzurum ve Bayburt illerine özgü kilimler Erzincan’da sergilendi. Erzincan Üniversitesi Rektörlük Sanat Galerisindeki sergide ilginç motiflerden oluşan birbirinden güzel kilim beğeniye sunuldu.
Erzurum Ajans-Erzincan Erzurum ve Bayburt illerine özgü kilimler Erzincan’da sergilendi.
E
rzincan Üniversitesi Rektörlük Sanat Galerisindeki sergide ilginç motiflerden oluşan birbirinden güzel kilim beğeniye sunuldu.Baksı Kültür Sanat Vakfı ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı işbirliğiyle gerçekleştirilen “Çözgüde Anadolu” projesi kapsamında Erzincan Üniversitesi tarafından düzenlenen Erzurum, Erzincan ve Bayburt Kilimleri konulu sergi açıldı.Erzincan Üniversitesi Rektörlük Sanat Galerisi’ndeki sergi açılışına Vali Selman Yenigün, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Ticaret Odası Başkanı Aydın Yalvaç ve Esnaf Odaları Başkanı Necmettin Ünal’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.Açılışta konuşan Vali Selman Yenigün bu tür sergilerin kültür varlıklarının kaybolmaması için büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Sergide beğeniye sunulan farklı motiflerden oluşan birbirinden farklı kilim katılımcıların beğenisini kazandı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.