Siyaset Haber Girişi : 11 Mayıs 2013 18:24

''Kim olursa olsun hesabı sorulacak''

''Kim olursa olsun hesabı sorulacak''
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamayla ilgili, olayların arkasında kim olursa olsun hesabının sorulacağını belirterek, "Ne gerekiyorsa yapılır, neyi yapacağımızı da herkes açıkça görür" dedi.
Erzurumajans-Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen patlamalarla ilgili Esenboğa Havaalanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin 'saldırı için neden Hatay seçildi' sorusuna Arınç, "Bu çok açık. Suriye'de yaşanan olaylarla Türkiye'ye sığınmış olan sığınmacıların ve kendi imkanlarıyla Reyhanlı'da, Hatay'da yerleşmiş olan Suriye'den gelen masum insanları, Suriye'deki rejim tarafından bir hedef haline getirildiğini biliyoruz. Son Banyas'ta yaşanan katliam ve etnik temizlik, soykırım bugün Esad rejiminin yüz karasıdır. Onların muhaberatıyla ve silahlı örgütüyle böyle bir şeytanca planı uygulamak hatta planlamak onlar için herhalde olağan şüpheli noktasındaki düşüncelerimizdir. Olay yerinde incelemeler yapılırken belki olayla ilgili görgü tanıkları dinlenip bu konudaki istihbarat raporları değerlendirildikten sonra bir şeyler açıklanacaktır. Ama Reyhanlı tesadüfen seçilmiş bir yer değil. Başka ilçeler içinde böyle söylene bilirdi. Akçakale'nin ayrı bir özelliği var, Reyhanlı'nın ayrı bir özelliği var, Samandağı'nın ayrı bir özelliği var? Bu özelliklere uygun olarak hainler bir şeyi planlamış olabilirler. Bunları en kısa zamanda öğreneceğiz.

Cilvegözü'nde meydana gelen patlamalarla ilgili faillerin yakalandığını hatırlatan Arınç, oradaki olayların kimin tertiplediğini ve silahlı güçler olarak Suriye'den bunlara kimin destek verdiğini bugün bilindiğini söyledi. Henüz davalarının başlamadığını ama bütün soruşturmada bu işin Suriye tarafından planlanıp icra edildiğini gösterdiğini dile getirdi. Reyhanlı'daki saldırının arka planının kısa sürede öğrenileceğini kaydeden Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bölgeye gidip gitmeyeceğinin sorulmasına üzerine ise, "Önce bilgileri paylaş, sonra elbette ki gider. Öncellikle oradaki yaraların süratle sarılması lazım. Yaralılarımızın tedavi edilmesi lazım. Şehitlerimizin vefat eden insanlarımızın bir şekilde cenazelerinin kaldırılması gerekir" dedi.

Reyhanlı'da olası provokasyonlara karşı güvenlik güçlerinin mutlaka tedbir alması gerektiğini belirten Arınç, bu patlamanın şehirde başka gelişmeleri de temin etmeye çalışabileceklerini söyledi.
Arınç, "Bu olumsuz gelişmeleri önleye bilecek siyasi iradeye ve güvenlik gücüne ihtiyacımız var. O da hükümetimizde fazlasıyla mevcut" diye konuştu.

B
u olayın Esad rejimi tarafından yapıldığının ispatlanması durumunda nasıl bir karşılık verilecek sorusuna ise Arınç, "Ne gerekiyorsa yapılır. Neyi yapacağımızı da herkes açıkça görür. Yeter ki olay aydınlatılmış olsun. Olayın arka planı deşifre edilsin. Olayı azmettirenler bizim açımızdan bir soruşturmayla ortaya çıksınlar. Kim olursa, kim planlamış ve icra etmişse arkasındaki güç ne olursa olsun bunun hesabını sorarız" dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.