Kültür-Sanat Haber Girişi : 30 Ocak 2017 15:30

Kirazlı'da şenlik var

Kirazlı'da şenlik var
Erzurum'un Uzundere ilçesine bağlı Kirazlı Mahallesinde geneksel olarak düzenlenen 'Herefene' şenlikleri büyük ilgi gördü.
Erzurumajans-Erzurum'un Uzundere ilçesine bağlı Kirazlı Mahallesinde geneksel olarak düzenlenen 'Herefene' şenlikleri büyük ilgi gördü.

Uzundere'ye 15 kilometre uzaklıkta kış nüfusu 300, yaz nüfusu 2 bini bulan Kirazlı'da dün gece yapılan etkinliğe Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Mevlüt Doğan, Uzundere Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile vatandaşlar katıldı. Meydanda kurulan çadırlarda, konuklara cağ kebap, kuymak, bal,  tandır ekmeği, kete, pestil, su böreği, zeytin yağlılar, dut çullaması, civil peynir, kızılcık şurubu, ceviz, meyve kuruları ikram edildi. 

Geleneksel etkinlikte konuşan Vali Azizoğlu, "Bu tür etkinlikte insanlar, evlerinde hazırladıkları yiyecekleri biraraya getirerek dayanışma örneği sergiliyor. Bu tür uygulamaları dünyanın başka yerlerinde çok da fazla göremezsiniz. Hava soğuk. Bütün bu olumsuzluklar, insanımızı bir ve beraber hareket etmekten alıkoymamış. Kadını, çocuğu, yaşlısı-genci ile herkesi bir ve beraber görmek beni mutlu etti" diye konuştu.

Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy da, "Kirazlı sakinleri, hazırlıklara başlamadan önce, ne ikram edeceklerini belirler ve kura çekerek, taksimat yaparlar. Herkes çektiği kurada yeralan yiyecekleri evinde hazırlatır. Günü geldiğinde, yiyecekler evlerden çadıra taşınır ve büyük bir sofra etrafında toplanarak birlik ve beraberlik örneği sergilenir" diye konuştu.

Milletvektili Mustafa Ilıcalı ise geleneği yaşatan mahalle halkını kutladı. Yapılan konuşmaların ardından Halk ozanları İhsan Yavuzer ile Rahim Sağlam'ın atışmaları ilgiyle izlendi. Daha sonra yöre halkı tarafından deve oynatıldı. Davul- zurna eşliğinde çeşitli yöresel oyunlar oynanmasının ardından etkinlikler, soğuk havaya rağmen geç saatlere kadar devam etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.