Bölge Haber Girişi : 01 Eylül 2016 01:00

Kırkıncı'dan FETÖ'ye..

Kırkıncı'dan FETÖ'ye..
Bugünlerde Derviş Mehmet'in torunu Bülent Arınç'ın; her halimde aklımdan gitmeyen bir sözü kulaklarımda çınlıyor. Bay Arınç, hükumet sözcüsü iken bir gün; "Türkiye bağırsaklarını temizliyor" diye böğürüyor, pardon bağırıyordu. FETÖ mahkemeleri inşa edilirken gevrek gevrek gülerek, "Kurban olduğum Allah'ım, verdikçe veriyor" diyordu. O adam, o gün mikrofonlar karşısında gerdan kırarak, FETÖ'cü savcıların dolu dolu olduğu adliyeler basılıp Başsavcı İlhan Cihaner gibi isimler tutuklanırken, bu gidişatı eleştirenlere ise tükürüyor, "adliye basıldı diyorlar, buna baskın denir mi, tuuu size" diye haykırıyordu.

Neyse bunlar derin mevzular biz bu güne dönelim...

Yazımızın başlığı neydi;

Kırkıncı'dan FETÖ'ye!

Yıllar önce Erzurum'da
'şehrin kümbetlerini' özellikle de göbeğindeki 'Karanlık Kümbeti' yazdığımızda 7'den 70'e ne kadar sanal kahraman varsa bini bir para 'ana-avrat' küfrediyorlardı.

Yine, o günlerde bu 'FETÖ' denen şahsiyetsiz şahısla ilgili yazdıklarımızdan dolayı hakkımızda söylenmedik söz kalmıyordu. Boşa dememişler,
'söz uçar yazı kalır' diye... Bizim dün de bugünde yazdığımız ve söylediklerimiz tanıklarıyla, belgeleriyle ortada.
Ey, beş kuruşluk çıkarı uğruna yurdunu satan çakallar!
Sizler şimdi neredesiniz?

Dedik ya gelelim bugüne;
Ülkedeki tüm ajanslar, gazeteler,
''Flaş.. Flaş... '' diye yeri-göğü, ekranı-mikrofonu inletiyor, hemen her internet sitesinde son dakika olarak; 'İçişleri Bakanı görevinden ayrıldı' diye manşetler atılıyor.

Başlıklar ilginç!

Bir bakan ya görevinden alınır ya da istifa eder!

'Bakan görevinden ayrıldı' da ne demek?
İşin Türkçesi, İçişleri Bakanı görevinden istifa etti.
Belli ki daha önemli bir göreve getirilecek.
Ondan olsa gerek, anlamsızca anlam kokuyor tüm başlıklar.
Bu anlamda
'sağlam tüyo' alanlar temkinli!

***

Dedik ya, Kırkıncı'dan FETÖ'ye!

Erzurum'dan Edirne'ye, Ardahan'dan Adıyaman'a artık devletimiz milli bir refleks içerisinde. 25 yıllık meslek yaşamımda edindiğim tecrübeye dayanarak Devlet-i Ala'nın menzile ermek üzere olduğunu söylemek isterim.

Dün, bu yüce devletin
'Kozmik Odası'na sorgusuz sualsiz dalanlar ve o odayı 'Kozmetik Oda' diye alaya alanlar artık titresin!

Sayın
Efkan Ala, bugün içişleri bakanlığından istifa etti. Yarın Türkiye Cumhuriyeti tarihinde resmen dokunulmazlığı olan bir müsteşarlığa veya bakanlık düzeyinde bir başkanlığa dönerse hiç kimse şaşırmasın!

Hanı o meşhur dizide ki, o meşhur replikle yazıyı noktalayalım.

Ben bugünden yazmış olayım ki,
yarın siz, demedi demeyin!

Türkiye Cumhuriyeti 'nin;
'İç Güvenlik ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nda yeni bir dönem başlıyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • dadas 01 Ocak 1970 02:00

    kirkincidan feto ue baslik atmissin...kirkinci ile bu yazin alakasini bulamadik..ne anlatmak istedin anliyamadik..baslikta kirkinci var..yazinin iceriginde hic bir sey..gerci erzurumun yeteneksiz yazarlarindan me bekliyosam..tamam sormadim bisey

  • Burhan 01 Ocak 1970 02:00

    Efkan Ala cok zor gunlerde gorev yapmistir. Daha iyi bir konuma getirilecek olmasi temennimizdir. Atip tutanlar 15 temmuz gecesi belkide kacacaklardi..

  • Ferhat savaş 01 Ocak 1970 02:00

    Milletvekili mustesar vs olamaz, milletvekilliğinin alma ermiş olması gerekir diye biliyorum

  • Osman KOTAN 01 Ocak 1970 02:00

    Başlıklar ilginç! Bir bakan ya görevinden alınır ya da istifa eder! 'Bakan görevinden ayrıldı' da ne demek? İşin Türkçesi, İçişleri Bakanı görevinden istifa etti. Belli ki daha önemli bir göreve getirilecek. Ondan olsa gerek, anlamsızca anlam kokuyor tüm başlıklar. Bu anlamda 'sağlam tüyo' alanlar temkinli!

  • hakiki dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Bu dönem kendinde

  • yiğit 01 Ocak 1970 02:00

    Benim peygamberim kibirli değil olmadı . . .

  • Faruk Terzioğlu 01 Ocak 1970 02:00

    Efgan Beyi seversiniz veya sevmezsiniz ama bir hakkı teslim etmek insanı ve ahlaki bir davranıştır Ülkemizin en karışık döneminde en zor görevi tüm ihanet odaklarının engellemelere rağmen başarıyla yürüten hemşehrimiz bilgi deneyim ve liyakat sahibi bir vatanseverler. Yüreğimizde ve hafızamızda yer etmiştir. Umarım devletimize daha çok hizmetler yapacağı gunleride görürüz.