Bölge Haber Girişi : 02 Kasım 2009 07:59

Kış sürücüleri hazırlıksız yakaladı!..

Kış sürücüleri hazırlıksız yakaladı!..
Erzurum ve bölge illerinde kışın kendini iyiden iyiye hissettirmesiyle birlikte araç sahipleri hazırlıklarını yapmaya başladı.

Erzurum Ajans-Doğu illerinde kışın kendini iyiden iyiye hissettirmesiyle birlikte araç sahipleri hazırlıklarını yapmaya başladı.

Oto lastikçileri önünde uzun kuyruklar oluşturan sürücüler, hava güzelken karın aniden bastırmasıyla hazırlıksız yakalandıklarını dile getirdi.

Kar yağışını beklemediklerini, müşterilerinin de aynı şekilde hazırlıksız yakalandığını dile getiren oto lastik tamircisi Hasan Or, kar yağışı sebebiyle işlerinde büyük artış olduğunu ifade etti.

İki gündür sabah 7.30'dan gece yarılarına kadar çalıştıklarını belirten Or, kar yağışı öncesinde sabah 8.00-9.00 saatleri arasında işe başladıklarını akşam da 19.00-20.00 saatlerinde işyerini kapattıklarını söyledi.

Yağışların kendilerini memnun ettiğini ifade eden Or, iki gün içerisinde 100'ün üzerinde aracın lastiklerini değiştirdiklerini dile getirdi. Önceki günler lastik değişme işleminin günlük on aracı geçmediğinin altını çizen Or, kar yağışından sonra 5 kişilik bir ekiple işleri yetiştirmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Kar yağışı sonrası kötü sürprizlerle karşılaşmamak için tedbir aldığını dile getiren Hüseyin Güllüce isimli sürücü de kar yağışlarının aniden bastırdığını vurguladı. Bundan dolayı biraz tedbirsiz yakalandığını söyleyen Güllüce, lastikleri değiştirerek aracını kışa hazırladığını ifade etti.

Karın ilk yağdığı gün lastikçilere sıra beklememek için gitmediğini dile getiren Murat Günel isimli sürücü ise buna rağmen ikinci gün de sıra beklemek zorunda kaldığını belirtti.

Hava durumunu takip ettiğini ve kar yağışı beklediğini vurgulayan Günel, bu yağıştan sonra karların erimesinin ise sevindirici olduğunun altını çizdi. (Cihan)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.