Erzurum Haber Girişi : 06 Aralık 2013 14:32

Kışlık yakacakları tezek

Kışlık yakacakları tezek
Erzurum'da alım gücü düşük olan vatandaşlar, kışlık yakacaklarını kırsal kesimlerden topladıkları hayvan gübrelerinden elde edilen tezekle karşılıyor.
Erzurumajans-Erzurum'da alım gücü düşük olan vatandaşlar, kışlık yakacaklarını kırsal kesimlerden topladıkları hayvan gübrelerinden elde edilen tezekle karşılıyor.

Kış aylarının yaklaştığı Erzurum'da odun ve kömür alamayan vatandaşlar, hayvanların otlatıldığı alanlarda hayvanların gübrelerini toplayarak, kışlık yakacaklarını temin ediyor. Kışlık yakacaklarını temin etmek için hayvanların otlatıldığı meralara ve dağlık alanlara çıkan küçük yaştaki çocuklar ve aileleri, topladıkları hayvan atıklarını torbalara doldurup evlerine getirerek kışlık yakacaklarını hazırlıyor. Erzurum'un Süt evleri semtinde kışlık yakacaklarını toplayabilmek için gün boyunca arazide kurumuş büyükbaş hayvan gübrelerini toplayan çocuklar, "Maddi durumumuz düşük olduğu için kışlık yakacak alamıyoruz. Bu sebeple araziden kurumuş tezek toplayıp eve götürüp yakacak olarak kullanıyoruz" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.