Kültür-Sanat Haber Girişi : 19 Mart 2012 10:15

Kocaoğlu Sivas ve Erzurumlular'ı ağırladı

Kocaoğlu Sivas ve Erzurumlular'ı ağırladı
İzmir Sivas Dernekleri Federasyonu ile Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri Federasyonu yönetiminden oluşan iki heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu.
Erzurum Ajans-İzmir Sivas Dernekleri Federasyonu ile Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri Federasyonu yönetiminden oluşan iki heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu.
Sivas Dernekleri Federasyonu Başkanı Kemal Güneyli, sivil toplum kuruluşlarının demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu belirterek, İzmir’de bulunan 22 Sivas derneği ve 100 bin civarında Sivaslı’yı federasyon çatısı altında buluşturduklarını söyledi. Amaçlarının toplumsal barışa katkı koymak olduğunun altını çizen Güneyli, “Hemşehrilerimizle Sivaslı olmak paydasında birleştik. Ayrıca Sivas, Tokat fark etmiyor. Biz Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nu hemşehrimiz kabul ediyoruz” dedi.
Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş da ziyaret sırasında, Başkanı Kocaoğlu adına diktikleri 10 fidanın sertifikasını takdim etti.
Erzurum ve Sıvas derneklerinin ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Aziz Kocaoğlu ise şöyle konuştu: “Değişik yörelerden gelen insanlarımızın İzmir’de tutunması, yörelerinden kente ilk gelişlerinde yaşadıkları problemlerin giderilmesi, gelenek ve göreneklerinin yaşatılması, çocuklarına ailelerinden ve bölgelerinden gelen değerlerin aktarılması konusunda hemşehri derneklerinin çok önemli bir rol oynadığına inanıyorum. Onlar bu toplumu birleştiriyor, kenetliyor. Bugün ülkemizin en çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Hepimiz bu ülkenin insanıyız. Aynı toplumun fertleriyiz.” 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.