Bölge Haber Girişi : 24 Temmuz 2011 13:40

Konak Belediyesi'nden sünnet şöleni!..

Konak Belediyesi'nden sünnet şöleni!..
Konak Belediyesi, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarla bir araya gelerek sünnet şöleni düzenleyecek.

Erzurum Ajans-Konak Belediyesi, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarla bir araya gelerek sünnet şöleni düzenleyecek.

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan imkansızlık, dar gelirlilik, bedensel engeller, toplumsal baskı gibi nedenlerle yaşama dahil olamayan her bireyin sosyal gelişiminin sağlanması adına tüm olanakları seferber ettiklerini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde sünnet kıyafeti armağan ederek 50 çocuğu sevindiren Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, bu kez 80 ailenin yüzünü güldürecek. Konak Belediyesi öncülüğü ve katkılarıyla, Gültepe’de Erzurum Çevre Köyleri Dernekleri Ege Bölgesi Federasyonu (Erdem-Der-Fed) ile gerçekleştirilecek “Toplu sünnet Şöleni” 13 mahallenin çocuklarını bir araya getirecek. Çeşitli imkansızlıklar nedeniyle çocuklarını sünnet ettiremeyen ailelerin bu konudaki sıkıntılarını aşmalarını sağlayan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, çocukların isteklerinin kendileri için her zaman ön planda olduğunu belirterek “Toplumumuzda sünnet sadece sağlık için yapılan bir uygulama değil aynı zamanda belli bir kültür ve gelenek ürünüdür. Belediyemizin, sivil toplum örgütleri ve muhtarlıklarla uyum içerisinde sürdürdüğü çalışmalarla çok yakında Gültepeli çocuklarımızın sünnet törenini gerçekleştireceğiz” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.