Erzurum Haber Girişi : 21 Ocak 2015 14:10

Konaklı'da tavşanlar orman yedi!

Konaklı'da tavşanlar orman yedi!
Vali Altıparmak'ın talimatı ile Konaklı Kayak Merkezi'ne dikilen binlerce fidan yabani tavşanlara yem oldu.
Erzurumajans-Levent Akpınar'ın haberi-Vali Ahmet Altıparmak'ın talimatı ile Orman Bölge Müdürlüğü tarafından  Konaklı Kayak Merkezi'nde binlerce fidan toprakla buluşturuldu.  Yaz mevsiminde toplam uzunluğu 22 kilometreyi bulan pistlerin etrafına dikilen bu fidanlar, kar yağışı ile birlikte aç kalan yabani tavşanlara yem oldu. Konaklı'da tavşanlar tarafından zarar verilen fidan sayısını tespite çalıştıklarını belirten Orman Bölge Müdürü Mehmet Salih Çetiner, "Zarar gören fidanların yerine yenilerini dikeceğiz" dedi. Zarar görmeyen fidanları korumak için de pistlere yakın yerlere yem bırakacağız" diye konuştu.

EN AĞIR CEZAYI UYGULAYIN

Tarihi Nenehatun Milli Parkı'nın bulunduğu tabyalar bölgesine de 7 bin ağaç dikildiğini belirten Vali Altıparmak bu ağaçlarında büyük ve küçük baş hayvanlar tarafından yenildiğini söyledi. İlgili birimlerin hayvan sahiplerini tespit ederek ceza yazılmasını isteyen Vali Altıparmak, "Bu büyük bir sorumsuzluk. Zarar verilen ağaçları tespit edin, maliyeti ne kadarsa onun üç misli ceza yazın. Bu cezalar başkalarına da örnek olacaktır" diye konuştu. Orman bölge Müdürü Çetiner ise hektarı 10 bin liraya geliyor. Sürülerini satsalar bu cezayı ödeyemezler" dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.