Kültür-Sanat Haber Girişi : 07 Ekim 2012 16:00

Konak'ta Sonbahar konserleri

Konak'ta Sonbahar konserleri
Konak Belediyesi’nin İzmirliler için hazırladığı Ekim ayı etkinlikleri içinde yer alan Mevsim Sonbahar Konserleri devam ediyor.
Erzurum Ajans-Konak Belediyesi’nin İzmirliler için hazırladığı Ekim ayı etkinlikleri içinde yer alan Mevsim Sonbahar Konserleri devam ediyor. Ekim ayının ilk konserinde Türk Halk Müziği Sanatçısı Makbule Kaya 1. Kadriye Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu.

Türk Halk Müziği’nin tanınmış seslerinden Makbule Kaya, Kadifekale 1.Kadriye Mahallesi’nde Fatih Mehmet İlköğretim Okulu bahçesindeki konserde Anadolu’nun hemen her yöresinden türkü seslendirdi. Yola Çıktım Mardin’e, Erzurum Çarşı Pazar, Ankara’nın Bağları ve Zahidem gibi pek çok sevilen türküyü seslendiren Kaya, İzmir’in Kavakları türküsünü de Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan için söyledi.

Başkan Tartan’ın sadece belediye başkanı değil, aynı zamanda kültür elçisi de olduğunu vurgulayan ünlü türkücü Kaya, “Sanata, sanatçıya, çocuklara ve vatandaşlarına bu kadar sahip çıkan bir belediye başkanını alkışlamak lazım. Beni de sizlerle buluşturduğu için kendisine teşekkür ederim” dedi.

Çocukların yoğunlukta olduğunu gören Kaya, kendisinin de İzmir’de büyüdüğünü ve Zafer İlköğretim Okulu’nda okuduğunu dile getirerek, “Aslında aynı zamanda İngilizce öğretmeniyim. Öğretmenlik mesleğimin temellerini Zafer İlköğretim okulu’nda attım. Öğretmenlerime çok şey borçluyum” diyerek İzmir ile ilgili anılarını paylaştı.
Konserin bir bölümünü çocuklarla yaptığı şarkı yarışmasına ayıran sevilen sanatçı Kaya, yarışmaya katılan tüm çocuklara ‘Hadi Gari’ albümünü hediye etti. Kaya, gecenin ilerleyen saatlerine kadar vatandaşı türküleriyle coşturdu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.