Erzurum Haber Girişi : 03 Ağustos 2016 16:13

Korgeneral Öngay'dan Vali Azizoğlu'na veda

Korgeneral Öngay'dan Vali Azizoğlu'na veda
Dokuzuncu Kolordu Komutanlığından Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığına atanan Korgeneral Şeref Öngay, Vali Seyfettin Azizoğlu'na veda ziyaretinde bulundu.
Erzurumajans-Dokuzuncu Kolordu Komutanlığından Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığına atanan Korgeneral Şeref Öngay, Vali Seyfettin Azizoğlu'na veda ziyaretinde bulundu.

Milli Savunma Bakanlığının Resmi Gazete'de yayımlanan 1 Ağustos Kararnamesi ile Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevine atandı. Korgeneral Öngay'ı makamında kabul eden Vali Azizoğlu yapmış olduğu hizmet anısına Erzurum logolu çini işlemeli tabak hediye etti. Yaklaşık 2 yıla yakın bir süre Erzurum'da görev yaptığını ifade eden Korgeneral Öngay, Erzurum'da görev yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu, tüm kurumlarla birlik ve beraberlik içerisinde büyük çalışmalara imza attıklarını belirtti.

ÖNGAY VE LAPANTA'YA VEDA YEMEĞİ VERİLDİ

Korgeneral Öngay ile birlikte İçişleri Bakanlığı Kararnamesi ile Tümgenerallikten Korgeneralliğe terfi eden ve Jandarma Genel Komutan Yardımcılığı görevine atanan Korgeneral Ali Lapanta onuruna bir  veda yemeği verildi. Veda yemeğine Vali Seyfettin Azizoğlu, Korgeneral Şeref Öngay, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Korgeneral Ali Lapanta, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı ile birlikte protokol üyeleri katıldı.

Veda yemeğinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "Yaklaşık olarak iki yıla yakın bir süredir birlikte çalıştığımız komutanlarımızı Ankara'ya uğurluyoruz. Kendileriyle güzel anılarımız geçti. Birlikte güzel çalışmalarımız oldu. Komutanlarımızın bundan sonraki görevlerinde Türkiye Cumhuriyetimize çok daha iyi hizmet vereceklerine inanıyorum" diye konuştu.

Vali Azizoğlu ise veda konuşmalarının kendisi için çok zor olduğunu bildirdi. Azizoğlu, "Paşamızla çok uzun süre beraber çalıştım. 2 sene olmasa da dolu dolu bir buçuk ay oldu. Neredeyse 2 yılı geçecek bir mesai harcadık. Samimiyetle ifade ediyorum ki paşamızı geç buldum erken ayrılıyorum. Ben bu vesileyle İki komutanımıza da Erzurum'a yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyor, Bundan sonraki hayatlarında huzur, mutluluk ve başarılar diliyorum" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.