Siyaset Haber Girişi : 19 Kasım 2013 00:30

Korkmaz: Esnafı yaşat ki şehir yaşasın

Korkmaz: Esnafı yaşat ki şehir yaşasın
2011 yılından bu yana yaptığı başarılı organizasyonlar ile gündemde olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Bekir Korkmaz, aday edilmesi durumda projeleri arasında esnaf sorunlarının ilk sırada yer aldığını açıkladı.
Erzurumajans-2011 yılından bu yana yaptığı başarılı organizasyonlar ile gündemde olan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Bekir Korkmaz, aday edilmesi durumda projeleri arasında esnaf sorunlarının ilk sırada yer aldığını açıkladı.

Uzun yıllar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde Personel Daire Başkanlığı görevini yürüten Korkmaz, "Erzurum esasında bir belediye başkanı değil, tüm birimleri arkasına alıp, şehrin değişimi ve gelişimi için hareket edecek bir lider seçmiş olacak" dedi.

Erzurum'un marka şehirler arasına girebilecek kapasitesinin bulunduğuna dikkat çeken Bekir Korkmaz " Kalkınma önce esnaftan başlamalı. Şehir esnafı tamamen öğrenciye dayalı bir ekonomi ile ayakta durmaktadır. Ne yazık ki bugüne kadar Erzurum esnafının sorunları yeteri kadar gündeme alınmamış ve geliştirilememiştir. Taşmağazalar esnafı için yapılan iyileştirme maalesef esnafın işlerine darbe vurmuştur. Oysa o bölge şehrin gözbebeğidir. Cumhuriyet caddesi Havuzbaşından başlayıp eski belediyede son bulmaktadır.

T
ebrizkapı semtine kadarki caddenin geri kalan kısmı ne yazık ki Cumhuriyet Caddesinin öteki yüzü olmuştur. Biryeri cazibeli hale getirmek istiyorsanız insanların ihtiyaçları doğrultusunda hareket etmeniz gerekir. Hele birde bu işi şehirleşmek adına yapacaksanız o zaman iki katı üç katı daha palanlı hareket edip projelerinizi ona göre hazırlamanız gerekmektedir. Rabbim nasip ederse halkımızın istekleri doğrultusun da neler yapacağımızı herkes görecek" diye konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ekrem 01 Ocak 1970 02:00

    güzel sözler temeniler güzel dilerim Ankara görür bazı şeyleri