İlçeler Haber Girişi : 30 Nisan 2013 13:50

Korkut, et dağıtımıyla ilgili açıklama yaptı

Korkut, et dağıtımıyla ilgili açıklama yaptı
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, temizlik işlerini yürüten şirkette asgari ücretli olarak çalışanlar ile İş-Kur tarafından istihdamı yapılan 100 çalışana et dağıttı.
Erzurumajans-Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, temizlik işlerini yürüten şirkette asgari ücretli olarak çalışanlar ile İş-Kur tarafından istihdamı yapılan 100 çalışana et dağıttı.

Korkut, kesimlerin yeni yapıldığını anımsatarak "Tamamen kendi öz kaynaklarımız ile yaptığımız bir iş, Et Balık Kurumu yeni alım yapıp kesim yapıyor. Bu organizasyon belediye olarak geldiğimiz noktayı göstermesi açısından önemlidir" dedi.
Ali Korkut, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kayıtlı listeleri ile yardım yapan diğer vakıf ve derneklerin yardım listelerinin birleştirilerek çıkardıkları liste üzerinden muhtarların denetiminde ihtiyaçlı ailelere yardım yaptıklarını söyledi. Korkut, temizlik şirketinde asgari ücretli çalışan personel ile İşkur tarafından belediye bünyesinde yine asgari ücretle çalışan personele et dağıtımı sırasında yardım organizasyonuyla ilgili açıklamalar yaptı.

10 bin aileye 5'er kilo et yardımı yaptıklarını belirten Ali Korkut, "Öncelikle ifade edeyim, tamamen öz kaynaklarımızla bedeli karşılanan bir organizasyon. Canlı hayvan alımı yaptırarak bize özel kesim yaptırdık. Et Balık Kurumu'ndan her isteyen bu bilgiye ulaşabilir. Yaradım yapılacak ailelerin listesini, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile sivil toplum kuruluşu hüviyetinde çalışan çeşitli yardım kuruluşlarının listelerini alarak birleştirme yaptık. Liste böyle oluştu. Yardım organizasyonunda mahalle muhtarlarımız da bulunuyor. Listeler onlar tarafından da kontrol edilmektedir. Bizim hazırladığımız bir liste yok.

Tamamen öz kaynaklarımız ile yaptığımız bir iş. Bu iş için başkaca bir yerden yardım vesair söz konusu değildir. Belediye olarak, 2009 yılında maaş ödeyemez bir noktadaydık. Yaptığımız kentsel dönüşümler, kamulaştırmalarımız bizim geldiğimiz nokta açısından önemli. Böylesine devasa işleri yapan bir belediye olarak sınırlarında oturan ihtiyaç sahibi ailelere böyle bir yardım yapılmasını bu açıdan değerlendirmek gerekiyor.
Dağıtım ile ilgili olarak bu işi yapan kuruluşlardan, kişilerden fikir aldık. Geniş istişareler yaptık. Bugüne kadar izdiham yaşanmadı. Kalabalıklar oldu, ama birbirini ezen izdiham yaşanmadı çok şükür. Biz, yardım yaparken asgari ücretlileri de listemiz içerisinde değerlendirdik. Bu amaçla, belediye hizmetinde bulunan şirket elemanı ve işkur personeline et yardımı yaptık. Hata ve kusurlarımız oluyorsa, kamuoyunun affını rica ediyoruz" şeklinde konuştu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.