Bölge Haber Girişi : 17 Mayıs 2010 16:11

Korkut çalışmaları yerinde inceledi!..

Korkut çalışmaları yerinde inceledi!..
Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Cedit mahallesi Dere sokakta başlatılan çalışmalar ile Evren Paşa mahallesindeki çalışmaları yerinde inceledi.

Erzurum Ajans-Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Cedit mahallesi Dere sokakta başlatılan çalışmalar ile Evren Paşa mahallesindeki çalışmaları yerinde inceledi. Cedit mahallesinde esnaf ile çay içerek sorunlarını dinleyen Korkut, küçük ve orta büyüklükteki esnafın kurtuluşunun şehir merkezinin cazibe alanına dönüştürülmesinden geçtiğini söyledi.
Ali Korkut, belediye hizmetlerinin iyi planlanması ve oluşturulacak cazibe alanlarının küçük, orta büyüklükteki esnafı kurtaracağını belirtti. Şehir merkezinde oluşan harabe alanların esnafı da olumsuz etkilediğini belirten Korkut, büyük iş merkezlerine karşı başka bir önlemin de olmadığını söyledi. Ali Korkut, Evren Paşa mahallesinde sürdürülen kilit taşı çalışmalarını inceledikten sonra yine yol ve kaldırım çalışmasının başlatılacağı Cedit mahalesini gezdi. Ali Korkut, semt esnafı ile bir kahve önünde çay içip sohbet yaptı. Semt esnafı son yıllarda sayıları artan iş merkezlerinin küçük, orta boy esnaf üzerindeki olumsuz etkilerini anlatıp destek istedi. Esnaflar, “Müşteriler büyük iş merkezlerine kayıyor. Aradığı herşeyi bir arada bulabiliyor. Bizlerde sinek avlıyoruz, bizim için çözüm bulun” yakınmasında bulundular.
Ali Korkut, büyük iş merkezlerinin bir vakıa olduğunu hatırlatarak, onlarla yarışabilecek şartların oluşturulmasının zaruri olduğunu söyledi.
Korkut, “Büyük iş merkezleri, alış veriş merkezleri günümüzün bir gerçeği. Ancak onların avantajlarına karşı çareler üretmek gerekiyor. Belediye hizmetlerini planlarken bunu gözardı etmemeliyiz. Yakutiye belediyesi olarak bunu göz önünde bulundurarak şehir merkezlerinde cazibe alanları oluşturuyoruz. Bunu yapabilirsek, küçük orta esnafımız da rahatlayacak. Bunu da yapmak zorundayız. Şehir merkezinin harabelerden arındırılması, insanların rahat bir ortam bulabilmeleri çok önemli. Müşterinin küçük esnafa çekilmesi için bizim yapmamız gerekenler iyi bir planlama ve rahat hareket edilecek ortamların yapılandırılması. Esnafımız da mevcut şartlara göre kendini yenilemeli ve müşteri kazanma noktasında gayretli olmalıdır” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.