Ekonomi Haber Girişi : 20 Mart 2014 16:23

KOSGEB'den engellilere patron olma fırsatı

KOSGEB'den engellilere patron olma fırsatı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve KOSGEB, Erzurum'da engellilere yönelik ilk kez verilen girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayan 7'si bayan 18'i erkek olmak üzere toplam 25 kursiyere sertifikalarını verdi.
Erzurumajans-Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve KOSGEB, Erzurum'da engellilere yönelik ilk kez verilen girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayan 7'si bayan 18'i erkek olmak üzere toplam 25 kursiyere sertifikalarını verdi. Böylelikle kendi işlerinin, patronu olma şansını elde eden engelli kursiyerler hem iş hem de sosyal alanda da başarılı olacak.

Erzurum'da engellilere yönelik ilk kez verilen girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayan 25 kursiyer KOSGEB'den alacakları hibe ve desteklerle kendi iş yerlerini daha rahat kurabilme şansını elde etti. 15-28 Ocak tarihleri arasında Erzurum Girişimci Engelliler Derneği'nde gerçekleştirilen KOSGEB girişimcilik eğitimleri sonucunda sertifika almaya hak kazanan engelli kursiyerlere girişimcilik sertifikaları verildi. KUDAKA Toplantı salonunda gerçekleştirilen sertifika törenine Ajans Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen, KOSGEB uzmanlarından Adem Gültürk, Lütfullah Aktaş, Girişimci Engelliler Derneği Başkanı Abdurrahim Kocaoğlu ve dernek yöneticileri ile kursiyerler katıldı.

KOSGEB uzmanlarından Adem Gültürk, "Engelli arkadaşlarımızın kendi işini kurabilmesi için iletişim, diksiyon, bilgisayar alanlarında çeşitli kurslar verdik. Bu kurslarla engellilere sadece iş alanında değil sosyal alanlarda da eğitim imkanı sağlamış olduk."dedi. KUDAKA Genel Sekereteri Talha Bekir Özmen ise şunları dile getirdi, "Bu tarz eğitimler bizim sıradan faaliyetlerimiz. Asıl amaç engellilerin işlerinin patronu olması. Bize böyle bir teklif geldiğinde hiç tereddüt etmeden eğitimleri verdik. Kursiyerlerimiz arasında kendi işlerini kuracak arkadaşlar çıkacaktır. Arkadaşlarımızın hem iş hem de sosyal alanda başarılı olacaklarına inanıyorum." dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.