Eğitim Haber Girişi : 07 Haziran 2013 18:12

KOSGEB'den sertifika aldılar

KOSGEB'den sertifika aldılar
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile KOSGEB arasında imzalanan protokolle pilot illerde başlatılan "Uygulamalı Genç Girişimcilik Eğitimi" sona erdi. Erzurum'da 8 ayrı dönemde yapılan kurslar sonunda toplu bir sertifika töreni düzenlendi.
Erzurumajans-Gençlik ve Spor Bakanlığı ile KOSGEB arasında imzalanan protokolle pilot illerde başlatılan "Uygulamalı Genç Girişimcilik Eğitimi" sona erdi. Erzurum'da 8 ayrı dönemde yapılan kurslar sonunda toplu bir sertifika töreni düzenlendi.

Palandöken Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen KOSGEB sertifika törenine Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Sinan Aksu, Daire Başkanı Fahri Demirci, Erzurum GHSİM Müdür Vekili Şinasi Polat, Şube Müdürü Memduh Ceyhan, Yakutiye İlçe Müdürü Suat Yılmaz ile Palandöken İlçe Müdürü Köksal kaçmaz, Erzurum Proje Sorumlusu Gençlik Lideri Mustafa Kocaman ve diğer davetliler katıldı.

Genç Girişimcilik Kursu'nun sona ermesi ile birlikte toplam 180 kişi sertifika aldı. Proje Koordinatörü Köksal Kaçmaz, bir rekora imza attıklarını ve 8 ayrı dönem halinde başarı ile Genç Girişimcilik Eğitimini gerçekleştirdiklerini söyledi. Kaçmaz, "Bu eğitim ile Bakanlığımız kendi işini kurmak isteyen girişimci gençlerimizi bilinçlendirerek iş kurmalarını, kurdukları işi sürdürebilir hale getirmelerini hedefleyen bir eğitim fırsatı gençlerimize sunmuştur. Bakanlığımız ve KOSGEB arsında imzalanan protokol çerçevesinde pilot illerden biri olan Erzurum'da projenin eğitimi kurslarını başarı ile tamamladık. Erzurum olarak projeyi başlatan ilk il olduğumuz için de ayrıca mutluyuz" dedi.

ONİKİ KURSİYER KOSGEB'E BAŞVURUP İŞYERİ AÇTI

Erzurum'da düzenlenen ve MEDAM Danışmanlık Hizmetleri Eğitim Koordinatörü Kadir Ergün tarafından Genç Girişimcilik Eğitimi verilen 180 kursiyerden 12'si KOSGEB'e başvurarak iş yeri açtı. Diğer kursiyerlerinde KOSGEB'in kredi imkanlarından faydalanıp, iş yeri kurmaları bekleniyor. 180 kursiyerin sertifika aldığı törende bir konuşma yapan Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdür Yardımcısı Sinan Aksu, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın icraatleri ve projelerini gençlere anlattı. Erzurum GHSİM Müdür Vekili Şinasi Polat da sertifika kazanan kursiyerleri tebrik ederek, kendilerine başarı dileğinde bulundu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.