Bölge Haber Girişi : 01 Aralık 2010 13:25

Köşk mahallesinde istimlak!..

Köşk mahallesinde istimlak!..
Palandöken Belediyesi, Yukarı Köşk Mahallesinde Savcılar sokağı ile Kiremitlik sokağa bağlayan yol üzerinde bulunan ve trafik akışını engellediği için sıkıntıya yol açan 2 katlı bir binayı kamulaştırarak, vatandaşın büyük bir sorununu ortadan kaldırdı.

Erzurum Ajans-Palandöken Belediyesi, Yukarı Köşk Mahallesinde Savcılar sokağı ile Kiremitlik sokağa bağlayan yol üzerinde bulunan ve trafik akışını engellediği için sıkıntıya yol açan 2 katlı bir binayı kamulaştırarak, vatandaşın büyük bir sorununu ortadan kaldırdı.

Soruna kısa sürede çözüm bulan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar’a teşekkür eden mahalle sakinleri, "Sorunlarımızı bire bir dinleyen ve yakından takipçisi olan Başkanımız Orhan Bulutlar’a ve ekibine teşekkür ediyoruz" dediler.

ÇİLELİ GÜNLER BİTTİ

Palandöken İlçe Belediyesi, Yukarı Köşk Mahallesi sakinleri, yol ortasında kalan bir evin istimlak edilerek bu alandan yol geçirilmesi taleplerini Başkan Orhan Bulutlar’a ilettiler. Başkan Bulutlar, hemen soruna el atıp, ekiplere talimat vererek yıkımı gerçekleştirdi. Şikayetlere neden olan evin en kısa sürede istimlak edilerek yıkılmasının ardından sokaktaki yenileme çalışmalarını sevinçle izleyen vatandaşlar, şöyle konuştu:

"Yıllardır çektiğimiz çileli günler geride kaldı. Palandöken Belediye Başkanımız Orhan Bulutlar’a konuyu bizzat mahalle sakinleri olarak anlattık. Bizi dinleyip yardımcılarına ve birim amirlerine sorunun hemen çözülmesi için talimat verdi. Bir kaç gün içinde sıkıntımız ortadan kalktı. Sıkıntılarımızı dinleyip hemen harekete geçen bir belediye başkanımız olduğu için şanslıyız."

Yukarı Köşk Mahallesinde Savcılar Sokağı ile Kiremitlik sokağa bağlayan yoldaki 2 katılı bina, istimlak bedeli 87 bin TL ödenmesinin ardından Palandöken Belediyesi ekipleri tarafından yıkıldı. Toplam 163 metrekarelik bir alanı kaplayan binanın zemin ve üstü yıkım çalışmaları başladı.

ÇÖZÜMSÜZLÜK DEĞİL ÇÖZÜM ÜRETMEYE GELDİK

Yarının sıkıntısını bugünden aldıkları önlemlerle çözdüklerini belirten Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, "Proje çalışmalarımıza engel olan binaları yıkıyoruz. Biz yıkımları, vatandaşlarımızın haklarını ödeyerek ve gönüllerini alarak, onları kesinlikle kırmadan, sevgi ve saygı çerçevesi içinde, karşılıklı anlaşmalarla gerçekleştiriyoruz. Çözümsüzlük değil çözüm üreterek çalışıyoruz. Zaten bizler bura da çözümsüzlük için değil çözüm üretmek için varız. Tıpkı Harput Mahallesin de yaptığımı kamulaştırma çalışması gibi. İlçemizin Yukarı Köşk mahallemizde yıllardır tehlike arz eden ve yaşanan trafik sorunu yapılan küçük bir operasyon ile ortadan kaldırdık. Bina sahibinin istimlak bedeli peşin ödendi. Hem mahalleli mutlu hem de mülk sahibi yaşanan sorun da böylelikle ortadan kalkmış oldu.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.