İlçeler Haber Girişi : 12 Mayıs 2014 15:11

Köy camileri bayanlarla dolup taşıyor

Köy camileri bayanlarla dolup taşıyor
Oltu İlçe Müftülüğüne bağlı Ayşe Ana Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda görev yapan öğreticiler, ilçe genelindeki camilerde bayanlarla buluşarak, onlara özel programlar icra ediyorlar.
Erzurumajans-Oltu İlçe Müftülüğüne bağlı Ayşe Ana Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda görev yapan öğreticiler, ilçe genelindeki camilerde bayanlarla buluşarak, onlara özel programlar icra ediyorlar.

Kutlu Doğum Haftası'nda başlayan Oltu'nun köylerine yönelik programların Mayıs ayı sonuna kadar devam edeceği öğrenildi. Ayşe Ana Yatılı Kız Kur'an Kursu İrşad programları kapsamındaki ilk faaliyet İnci Köyü'nde gerçekleştirildi. Ayşe Ana Kız Kuran Kursu'nda görevli Kur'an kursu öğreticisi Fatma Düzenli hoca ve kurs öğrencileri İnci Köyü Merkez camisinde bayanların yoğun katılımlarıyla ilk programı gerçekleştirdi. Program, Aşr-ı Şerif, Yasin ve ilahilerle başlarken görevli Kur'an Kursu öğreticilerin vaaz ve dualarıyla sona erdi. Daha sonraki hafta Kur'an kursu öğreticisi Meliha Albayrak hoca ve kurs öğrencileri Ayvalı Köyü Merkez camisinde bayanlara yaptıkları özel programda yine bayanlar camiyi doldurdu.

Programdan büyük ölçüde faydalandıklarını dile getiren bayanlar memnuniyetlerini ifade ederken bu tür programların daha sıklıkla yapılması isteğinde bulundular.
Ayşe Ana Yatılı Kız Kur'an Kursu yöneticisi Tuba Ömürlü Yıldız, "Bu etkinliklerimizle, kadınlarımızın camiyle buluşmalarını; hem doğru din bilgisini elde etmelerini hem de bir araya gelerek tanışıp kaynaşmalarını amaçlıyoruz. Yine bayanlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde olmalarından meydana gelecek bereketleri de yaşamalarını amaçlıyoruz" dedi.

Bu arada Kurs Yöneticisi Yıldız, programlarda özveriyle görev yapan Kur'an Kursu Öğreticilerine ve yine programlara ev sahipliği yapan imam hatip ve müezzin kayyımlara teşekkür etti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.