İlçeler Haber Girişi : 24 Kasım 2012 10:30

Köy okulunda interaktif eğitim

Köy okulunda interaktif eğitim
Erzurum’un Narnan ilçesine bağlı Koçkaya köyü İlköğretim Okulu birinci sınıf öğretmeni Ercan Karademir, maaşından 800 TL ödeyerek aldığı projeksiyon cihazıyla öğrencilerine ders veriyor.
Erzurumajans-Erzurum’un Narnan ilçesine bağlı Koçkaya köyü İlköğretim Okulu birinci sınıf öğretmeni Ercan Karademir, maaşından 800 TL ödeyerek aldığı projeksiyon cihazıyla öğrencilerine ders veriyor.

Öğrencilerine teknolojiyi kullanarak ders verebilmek için her türlü fedakarlığı ortaya koymaya hazır olduğunu söyleyen Ercan Karademir, 7 yıldır Narman ilçesinin farklı köylerinde hizmet ettiğini, 3 yıldır da Koçkaya köyünde öğretmenlik yaptığını belirtti. Koçkaya köyünde herkesin takdirini kazanan Öğretmen Karademir, öğrencilerinin başarılı olabilmesinin kendisi için en büyük gurur olacağını dile getirdi. Karademir, “Kendi imkanlarımızla aldığımız projeksiyon ve çeşitli yerlerden almış olduğumuz teknik destekle teknolojiyi birinci sınıflarda kullanıyoruz” dedi.

İnteraktif eğitim setlerinin çocukların görsel olarak öğrenmesi açısından oldukça verimli olduğunu ifade eden Karademir, “Yaptığımız çalışmalarda genellikle görsel öğeleri kullanıyoruz. Çocuklarda daha iyi kalıcı olması adına bu anlamda projeksiyonun çok çok önemli olduğunu düşünüyoruz. İnteraktif programların bize verdiği avantajları kullanıyoruz. Çocuklar hem görsel açıdan hem de zihinlerine yansıması çok daha etkili oluyor” diye konuştu.

Karademir, çoğu zaman göremeyen çocukların bilgisayarın kamerasından tahtaya yansıtılan görüntü ile rahatlıkla görebildiğini belirtti.
Öğrenciler ise, teknolojik bir eğitim aldıkları için öğretmenlerine teşekkür ettiler. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.