Bölge Haber Girişi : 19 Temmuz 2011 12:29

Köye inen yavru kurtlar evcilleştirilecek!..

Köye inen yavru kurtlar evcilleştirilecek!..
Erzurum merkez Aziziye İlçesi Tebrizcik Köyü'nde oturanları görünce kaçan kurt sürüsünün geride bıraktığı 2 yavru, Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde evcilleştirilecek.

Erzurum Ajans-Erzurum merkez Aziziye İlçesi Tebrizcik Köyü'nde oturanları görünce kaçan kurt sürüsünün geride bıraktığı 2 yavru, Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde evcilleştirilecek.

Veteriner hekim İrfan Coşar, sağlıklı oldukları belirlenen yavru kurtların evcilleştirilerek bakımevinde tutulacaklarını belirterek, bunları parça et, ciğer ve yemek atıklarıyla beslediklerini bildirdi. Çok sayıda köpeğin barındığı bakımevindeki yeni yuvalarına alışan yavru kurtlar, bakıcılarıyla da oyun oynuyor.

Tebrizcik Köyü yakınlarına kadar 7 Temmuz'da inen kurt sürüsü tarlaya gitmek üzere yola çıkanları görünce dağa doğru kaçtı. Kurt sürüsünün kaçarken geride bıraktığı iki yavruyu yakalayan köylüler, jandarmaya teslim etti. Erkek ve dişi yavru kurtlar, Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildi. Bakımevi çalışanlarının büyük ilgi gösterdiği yavrulara hemen aşıları yapıldı. Veteriner hekim İrfan Coşar tarafından sağlık kontrolünden geçirilen yavru kurtlar için kalacakları yer hazırlandı. Çok sayıda köpeğin barındığı bakımevinde bahçede yeni yuvaları hazırlanan kurtlar buraya bırakıldı. Yeni yuvalarına kısa sürede alışan yavrular, gün boyu aralarında oynuyor. İşçilerin 'Asena' ve 'Sivridiş' isimleriniverdikleri yavruların sağlık durumunun iyi olduğunu belirten veteriner hekim İrfan Coşar, bulundukları ortama alışmaları için özen gösterdiklerini bildirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.