Bölge Haber Girişi : 13 Haziran 2011 17:53

Kübra Tosun'a vefa!..

Kübra Tosun'a vefa!..
İki yıl önce antrenman esnasında traktörün çarpması sonucu yaşamını yitiren kayakçı Kübra Tosun'u arkadaşları unutmadı.

Erzurum Ajans-İki yıl önce antrenman esnasında traktörün çarpması sonucu yaşamını yitiren kayakçı Kübra Tosun’u arkadaşları unutmadı. Kayak İl Temsilcisi Bayraktar yönetiminde Kübra Tosun anısına tekerlekli kayak müsabakaları düzenlendi.

Atatürk Üniversitesi kampusünde antrenman yaparken, talisiz bir şekilde traktörün altında kalan ve car veren Kayakçı Kübra Tosun’un anısına Cumartesi günü Tekerlekli Kayak Şampiyonası düzenlendi. Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar ve Antrenör Mülkinaz Gündüz nezaretinde düzenlenen yarışa 50 dolayında kayakçı katıldı. Nefesleri kesen yarışlara Minikler, Yıldızlar ve Gençler de bayan ve erkek kayakçılar birincilik için mücadele etti. İki yıl önce kaybettikleri kayakçı arkadaşları Kübra Tosun anısına gerçekleştirilen yarışlarda sporcular her zamankinden daha fazla va anlamlı bir şekilde efor sarf ettiler. Çoğunluğu milli sporculardan oluşan Tekerli Kayakçılar, Kübra Tosun’u kaybetmenin üzüntüsünü bir kez daha yaşarken, onun anısına yarışmaktan gurur duyduklarını ifade ettiler.

BAYKARTAR: BİZİM İÇİN ANLAMLI GÜN

Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar, Kübra Tosun’un iki yıl önce trafik kazasında kaybettiklerini ve onun anısına bir yarışma organize ettiklerini belirterek, “Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Fatih Çintimar’ın destekleri sonucu böylesine anlamlı bir yarışı düzenledik. Sporcuların yarışlara ilgisi bizleri bir hayli mutlu etti. Bu anlamlı günde anlamlı bir şekilde yarıştılar” dedi.

Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar, Kübra Tosun anısına yaptıkları tekerlekli kayak yarışlarının aynı zamanda 24-15 Haziran 2011 tarihlerinde Ordu’da yapılacak olan Türkiye şampiyonası öncesinde de iyi bir hazırlık müsabakası olduğunu söyledi.

Cumartesi günü yapılan Serbest patende şu sporcular dereceye girdi:

Çocuk Bayanlar: 1.Asiye Yönenç, 3. Ece Gençoğlu. Çocuk Erkekler: 1. Adem Ataş, 2. Batuhan Gençoğlu, 3.Hasan Can Aslantürk.

Yıldız Bayanlar: 1. Mintaha Turan. 2. Ayşe Yılan, 3.Neslihan Özdoğan.Yıldız Erkekler: 1. Mehmet Acar, 2. Hikmet Morçin, 3. Aykut Taşçı.Sprint Yarışlarında şu sporcular dereceye girdi:

Çocuk 1 Bayanlar: 1. Ayşe Yönenç, 2. Ece Gençoğlu.

Çocuk 1 Erkekler: 1. Adem Ataş, Hasan Can Aslantürk, 3. Batuhan Gençoğlu.

Yıldız bayanlar: 1. Mintaha Turan, 2. Neslihan Özdoğan, 3. Ayşe Yılan, Yıldız Erkeklerde 1.Mahmet Acar, 2. Hikmet Morçin, 3. Oğuzhan Çimen.

Müsabakalarda ilk üçe giren sporculara madalya verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.