Erzurum Haber Girişi : 15 Temmuz 2012 23:30

Küçükler esnafla buluştu

Küçükler esnafla buluştu
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Yenişehir'deki 1. Marketler esnafıyla bir araya geldi.

Erzurum Ajans- Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Palandöken ilçe sınırlarındaki Yenişehir 1. Marketler'de uygulanacak ticaret merkezi projesi için kolları sıvadı. Hazırlanan proje taslağıyla bölge esnafının karşısına çıkan Başkan Küçükler, önce bir sunum yaptı, ardından esnafın beklentilerine kulak verdi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen istişare toplantısında konuşan Başkan Küçükler, "Biz bu projeyi uygularken öncelikle esnafımızın çıkarlarını ön planda tuttuk. 1. Marketler diye tabir ettiğimiz bölge, Yenişehir'in kalbi durumunda ve biz burada çok katlı konutlar yükselmesine karşıyız. Buradaki potansiyeli doğru değerlendirmek ve süreci esnafımızın lehine sonuçlandırmak arzusundayız. Büyükşehir Belediyesi olarak bizim burada hayata geçirmeyi arzu ettiğimiz proje, hem esnafımızın, hem de Yenişehir'in geleceğine yönelik olarak yapılacak bir yatırım olacak." diye konuştu.

TİCARET MERKEZİ PROJESİNİ ANLATTI

Yenişehir 1. Marketler'de hayata geçirilmesi planlanan ticaret merkezi projesinin, Erzurum AVM karşısında konuşlandırılacağını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, "Burada çok önemli bir ayrıntı var. Marketler bölgesinde yapmayı planladığımız ticaret merkezi, kesinlikle ikinci bir AVM mantığında olmayacak, tam tersine Erzurum AVM'yi tamamlayacak bir proje olacak. Erzurum AVM ile kuracağımız yeni ticaret merkezi arasında birbiriyle geçiş bağlantısı bulunacak. Yeni ticaret merkezinde, AVM'de olmayan iş kolları ve sektörler faaliyet gösterecek. Dolayısıyla o bölgede bir bütünlük oluşturulacak. Ne yeni ticaret merkezimizdeki esnaf AVM'den, ne de AVM'deki esnaf ticaret merkezimizden dert yanmayacak" şeklinde konuştu.

ESNAF YOLUN BAŞINDA KAZANÇLI ÇIKACAK

Hayata geçirilecek yeni ticaret merkezinin, 1. Marketler'de faaliyet gösteren esnafa daha yolun başında kazanç sağlayacağının altını çizen Başkan Küçükler, "Erzurum AVM'den örnek vererek, Bugün AVM'deki dükkanların kira bedellerinin on binlerce lira olduğunu hepimiz biliyoruz. Bugün 1. Marketler'deki dükkanların kira bedelleriyle AVM'deki kira bedelleri arasında uçurumlar var. Biz burada ticaret merkezini kurduğumuz zaman esnafımıza verilecek olan dükkanların her biri içi boş haliyle bile servet değerinde olacak. İster dükkanları esnafımız kendisi çalıştırır, isterse kiraya verir. Bu da esnafımızın kendi tercihidir" ifadelerini kullandı.

SIKINTILARI HEP BİRLİKTE GÖĞÜSLEYECEĞİZ

Kentsel yenileme ve dönüşüm çalışmalarının doğal olarak sıkıntılı bir süreç olduğuna dikkati çeken Başkan Küçükler, "Bizlere, sizlere, hepimize düşen bu süreci birlikte göğüslemektir. Biz belediye olarak kendi üzerimize düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirmeye hazırız. Esnafımız da bu süreçte bizlere destek olarak, geleceklerine yatırım yapacak. Hiçbir esnafımız mağdur olmayacak, tam tersine bu işten çok kazançlı çıkacak şeklinde" konuştu.

BAŞKAN KÜÇÜKLER: TİCARET MERKEZİ PROJESİ ESNAFIMIZIN TUTUMUNA BAĞLI

Başkan Küçükler'in sunumunu yaptığı projeye büyük ilgi gösteren 1. Marketler esnafı ise, projeya tam destek verdiklerini ifade ettiler. 1. Marketler esnafı, tek kaygılarının ticaret merkezinin tamamlanma süresiyle ilgili olduğuna vurgu yaparak, "Ticaret merkezinin en kısa sürede tamamlanması en büyük arzumuzdur. Çünkü hepimiz esnafız, çekimiz var, senedimiz var. Ticar7et yapıyoruz ve bu çarkı döndürmek zorundayız'' diye konuştular.

Başkan Küçükler de, ticaret merkezinin başlangıç ve bitiş süresinin tamamen 1. Marketler esnafının tutumuna bağlı olduğuna işaret ederek, "Sizler önce değerlendirmenizi yapacaksınız, daha sonra yeniden bir araya geleceğiz ve ticaret merkezinin bitirilmesi gereken en kısa süreyi birlikte tayin edeceğiz. Karşılıklı mutabakata varacağız ve sözleşme yapacağız. Biz hemen yıkıma başlar ve ihale sürecini bayram sonuna kadar tamamlarız. Daha sonra yapım çalışmalarına başlarız ve ticaret merkezini bitirilebilinecek en kısa sürede bitiririz şeklinde"konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • RUH ADAM 01 Ocak 1970 02:00

    ABİ BU ADAMIN BAŞLAYIPTA TAM OLARAK BİTİRDİĞİ BİR VARMI ALLAH AŞKINA MEVCUT BİR BELEDİYE BAŞKANI BU ADAMIN BİR ALLAH DEDİĞİ DOĞRU DİYİYOR HAKLIDA MENDERES CAD YAPTIĞI OTAPARKA YAĞMUR YAĞDIĞI ZAMAN GİDİN BAKIN NASIL BİR OTOPARK YAPMIŞ BUNA GELEN PARALAR BAŞKA BİR BELEDİYE BAŞKANINA GELSEYDİ ERZURUM PARİS OLMUŞTU AMA KENDİNİ BEYENMİŞ KENDİ PARTİSİ TARAFINDAN BİLE SEVİLMEYEN KENDİNİ ÇOK BEYENMİŞ BİRİ ANCAK BUKADAR İŞ YAPAR

  • adem 01 Ocak 1970 02:00

    sayın başkan bu hilakente giden yollar rezil bir durumda.Sanayiye aşağı döndünüzmü yamalı yollar,kaldırımı olmayan ana caddeler hilakemnte girnizmi, harabe bir yol görünümü.Bir gelin şu sanayiye aşağıda bir bakın şu otobüs yollarının haline.yakutiye yapmıyor büyükşehir yapacak diye.ama siz de hareket yok.buı yazıyı sayın başbakana da yazacağım.bu 10 bin kişinin yaşadığı hillakente bir bakın ne yapılmış buraya..