Bölge Haber Girişi : 14 Ocak 2010 01:21

KUDAKA Erzincan'da toplandı!..

KUDAKA Erzincan'da toplandı!..
Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı 8. Yönetim Kurulu Toplantısı, Erzincan Valiliği Toplantı Salonu'nda yapıldı.
Erzurum Ajans- Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı 8. Yönetim Kurulu Toplantısı, Erzincan Valiliği Toplantı Salonu'nda yoğun bir katılımla yapıldı.

Bölgesel kalkınmayı hızlandırmak ve kaynakların yerinde etkin kullanılmasını sağlamak amacıyla kurulan kalkınma ajanslarından biri olan KUDAKA'nın toplantısına Yönetim Kurulu Başkanı Bayburt Valisi Kerem Al'ın başkanlık ederken, Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Bayburt Belediye Başkanı H.Ali Polat, Erzincan İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, Erzurum İl Genel Meclis Başkanı İhsan Özdemir, Bayburt İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak ve Ajans Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan katıldı.

Toplantıda Ajans'ın 2010 yılı Çalışma Programı'nın görüşülmesi ve 2010 yılında Ajans tarafından destek verilecek sektörlerin belirlenmesi, ajansın 2010 yılı bütçesinin görüşülmesi, ajans çalışma birimlerinin kurulması ve önümüzdeki ay yapılacak olan ajans yönetim kurulu toplantısı için tarih ve yerin belirlenmesi gibi konular görüşüldü. Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Bayburt Valisi Kerem Al'ın açılış değerlendirmeleri ve Ajans Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan'ın hazırladığı bilgilendirme sunumundan sonra, ajans toplantısında bölgenin potansiyelini ortaya koyacak ve desteklenerek harekete geçirilmesi gereken sektör ve öncelikleri belirleyecek olan Ön Bölgesel Gelişme Planının hazırlanmasına, Ön Bölgesel Gelişme Planının hazırlanması DPT onayından sonra, ajansın 2010 yılı çalışma programı ve bütçesinin kesinleştirilmesine, ajansa alınacak 30 uzman ve 6 destek personeli için sınav kurulunun oluşturulmasına ve alınacak personele verilecek eğitim programının belirlenmesine, Erzincan ve Bayburt illerinde Kalkınma Ajansına bağlı yatırım destek ofislerinin kurulmasına, Kalkınma Ajansının geçici olarak hizmet vereceği Erzurum Valilik binasındaki ofisinin tefrişat ve donanım ihtiyaçlarının en kısa zamanda karşılanmasına, ajansın sonraki yönetim kurulu toplantınsın 17 Şubat 2010 tarihinde Erzurum'da yapılmasına karar verildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesi ve bir sonraki toplantının 17 Şubat 2010 tarihinde Erzurum ilinde yapılmasına karar verilerek; toplantı sona erdi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.