Ekonomi Haber Girişi : 22 Mart 2012 13:35

KUDAKA Kış ve spor turizmi komitesi toplandı

KUDAKA Kış ve spor turizmi komitesi toplandı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) bünyesinde faaliyet gösteren 7 komiteden biri olan ‘Kış ve Spor Turizmi Komitesi’ ilk toplantısını yaptı.
Erzurum Ajans-Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) bünyesinde faaliyet gösteren 7 komiteden biri olan ‘Kış ve Spor Turizmi Komitesi’ ilk toplantısını yaptı.
Erzurum Evlerinde düzenlenen toplantıya KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, Doğu Anadolu Projesi Başkanı Adnan Demir, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar, KUDAKA Kış ve Spor Komitesi Başkanı Mehmet Nuri Alim ve Kış ve Spor Turizmi Komitesinin üyeleri katıldı.
KUDAKA Kış ve Spor Turizmi Komitesi Başkanı Mehmet Nuri Alim; burada yaptığı konuşmada “Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi İnovasyona Dayalı Turizm ve Eylem Planı Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinde faaliyet gösteren Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) koordinasyonunda 2011 yılı içerisinde büyük bir katılımla hazırlanmıştır.” dedi.
İller ve bölge düzeyinde görev yapacak şu ana kadar 7 adet turizmi geliştirme komitesi kurdukları söyleyen Alim, kendi komitelerinin çalışma alanları ve projeleriyle ilgili şunları söyledi;
“Komitemiz Erzurum merkezli bir komite olmasına rağmen, Erzincan ve Bayburt’ta da yapılacak faaliyetler olması nedeniyle bu iki ilimizden de üyeleri içermektedir. Palandöken ve Konaklı’daki tesislerin ve UNIVERSIADE altyapısının kış sezonunda çekim merkezine dönüştürülecek biçimde geliştirilmesi, Kayak tesislerinin değerlendirilmesi, hizmet ve olanakların çeşitlendirilmesi, mevcut tesislere göre merkezi bir noktaya bir yöresel ürünler satış merkezinin açılması, Çeşitli bölgelerde uygun bulunan termal kaynağın Palandöken’e getirilmesine dair fizibilite ve projelendirme çalışmaları yapılarak otellerde kullanıma sunulması gibi faaliyetlerde bulunacağız.”
Türkiye Kış Sporları Akademisinin Erzurum da kurulması ve yine Erzurum da bir sporcu sağlığı ve tıp merkezinin kurulmasının dile getirildiği toplantıda, Erzurum’un coğrafi ve fiziki konumu göz önüne alınarak, dünyaca ünlü spor kulüplerinin yükseklik kamplarını Erzurum da yapmalarını sağlamak amacıyla gerekli alt yapı çalışmalarının da başlatıldığı belirtildi.
Toplantı sonunda KUDAKA Kış ve Spor Turizmi Komitesi Başkanı Mehmet Nuri Alim, çalışmalarını sürekli destekleyen Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar’a plaket verdi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.